Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:966928
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.01.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Politiskās partijas, to mērķi un uzdevumi    3
  Situācija Latvijā    5
  Latvijas politiskās partijas pēc 7.Saeimas vēlēšanām    7
  Secinājumi    12
  Izmantotā literatūra    13
Darba fragmentsAizvērt

Pēdējā laika politiskie notikumi likuši nopietni paraudzīties uz politisko partiju “virtuvi”. Partiju programmas un ideoloģijas, kas ir tik būtiskas to normālai eksistēšanai, tiek pārkāptas īslaicīgu mērķu dēļ, līdz ar to netiek pildītas būtiskas politisko partiju funkcijas- faktiski tiek mānīti vēlētāji, kuri balsojuši par konkrētajām partijām.
Tā kā šis darbs prasa ļoti liela informācijas daudzuma analīzi, darba rakstīšanā autors ir izmantojis gan Internet resursus, gan arī pieejamo teorētisko literatūru, ieskaitot kursa konspektus.
Darba struktūra ir iekārtota tā, lai lasītājs varētu iepazīt visu apskatāmo problemātiku kopumā: darba sākumā tiks analizēts teorētiskais materiāls par politiskajām partijām un partiju funkcijām; visbeidzot tiks analizēta katras konkrētās politiskās partijas ideoloģiskā orientācija un piemēri, kuros pierādās partijas atkāpšanās no tās. Tas arī ir šī darba galvenais uzdevums.
Jāpiezīmē, ka šajā darbā galvenais uzsvars tiek likts uz 7. Saeimas vēlēšanās uzvarējušajām partijām. Šāds izpētes ierobežojums saistīts ar to, ka ir pieejams samērā mazs informācijas klāsts par pārējām partijām.
Pirms pievērsties darba galvenajam uzdevumam vēlos definēt mērķi- pierādīt, ka ideoloģijām ir būtiska loma politisko partiju darbībā un parādīt, ka ideoloģijas ietekmē politisko partiju funkciju izpildi.

Politiskās partijas, to mērķi un uzdevumi.

Politiskā partija ir iekšēji organizēta apvienība, kurā apvienojušies indivīdi ar līdzīgiem politiskajiem uzskatiem. Tā cenšas iegūstot vai vismaz ietekmējot valsts varu, sasniegt noteiktus sociālus, it īpaši politiskus mērķus. Partijām ir noteikta ideoloģija, pretenzijas uz politisko varu utt. Viens no būtiskākajiem faktoriem, kas atšķir partiju no interešu grupas ir tās augstā organizācija. Politiskā partija cenšas realizēt to ideju, ko viņi pārstāv valsts politikā, tās nodarbojas ar sociālo integrāciju un politisko socializāciju.
Kā redzams pēc definīcijas, tad politiskās partijas ir saikne starp sabiedrību un valsti. Manuprāt varētu izdalīt divas galvenās funkcijas, kuras jāpilda politiskajām partijām: 1) organizēt un vadīt dažāda līmeņa vēlēšanas un mobilizēt masas tajās piedalīties; 2) sabiedrības izglītošana savas ideoloģijas un politikas garā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1117787
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties