Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:754559
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Darbā „cilvēks un politika” ir aplūkoti jautājumi par politiku, tās nozīmi sabiedrībā, sabiedrību kopumā, kā tā iesaistās vai paliek ārpus politikas. Rakstīts par politisko līdzdalību, tās veidiem, politisko vienlīdzību un iespēju vienlīdzību. Vispārīgi tiek apskatīts jautājums par dzimumu vienlīdzību politikā, tieši Latvijā. Rodu arī atbildes par sievietes vienlīdzību politikā, līdzdalību , kā arī par to, kas ietekmē sievietes iesaistīšanos vai neiesaistīšanos politikā! Tam tiek izmantoti internetā pieejamie materiāli, pārsvarā no www.politika.lv saitēm. Vairāk aplūkoju veikto aptauju analīzi par politisko līdzdalību un vienlīdzību.
Kā jau zināms Latvijā sieviešu un vīriešu proporcionālais sadalījums politikā nav līdzvērtīgs. Sievietes ir mazāk pārstāvētas valsts pārvaldes institūcijās un retāk nekā vīrieši ieņem vadošos amatus. Lai skaidrotu šo jautājumu aplūkoju tēmu feminisms, tās iedalījumu un vēsturiskos posmus.
Kas veicinātu sievietes ienākšanu politikā? Atbildi uz šo jautājumu radu apskatot projektu ”Dzimums un ģimenes politika,” kas tapis sadarbībā ar Norvēģu iestādēm un uzņēmumiem, kas aicina veidot partnerattiecības, vienlīdzību starp dzimumiem, sieviešu tiesību nostiprināšanu un mēģina risināt ģimenes politikas jomas.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1133000
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties