Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:263675
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.05.2002.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  “SAVSTARPĒJĀS PALĪDZĪBAS PAKTA STARP LATVIJU UN PADOMJU SOCIĀLISTISKO REPUBLIKU SAVIENĪBU” RAŠANĀS UN BŪTĪBA    4
2.  PSRS ULTIMĀTS LATVIJAS VALDĪBAI UN OKUPĀCIJA    6
3.  ANEKSIJAS SAGATAVOŠANA    8
3.1.  A.KIRHENŠTEINA VALDĪBAS IZVEIDE UN LOMA ANEKSIJAS SAGATAVOŠANĀ    8
3.2.  LATVIJAS KOMUNISTISKĀS PARTIJAS LOMA LATVIJAS ANEKSIJĀ    11
4.  SAEIMAS VĒLĒŠANAS UN LATVIJAS ANEKSIJA    14
  NOBEIGUMS    17
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    18
Darba fragmentsAizvērt

Latviešu tautas vēsture veidojusies nebeidzamā cīņā par savas esamības saglabāšanu pret lielāko un spēcīgāko kaimiņu tautu spiedienu, tiecoties līdzdarboties Eiropas, īpaši Baltijas jūras reģiona politiskajos un kultūras procesos.

Latvijas teritorijā tika izcīnīti daudzi kari un latviešu apdzīvoto zemi nevienu reizi sašķēla svešo kungu – poļu, zviedru, dāņu, krievu un vācu, vilktās robežas. Tas netraucēja latviešu tautai pēc pirmās atmodas (19. gs. beigās), kad tā sevi sāka apzināties kā nāciju, izcīnīt kārtējās cīņas, kas atšķirībā no citiem laikiem, bija par brīvību, neatkarību un Latvijas valsts radīšanu. Tas, pateicoties ārzemju valstu atbalstam, izdevās līdz ar otro atmodu 1918. gada 18. novembrī – bija deklarēta Latvijas Republika – pirmā neatkarīgā valsts latviešu vēsturē. Latviešu cīņas likās nu ir atmaksājušās…

Diemžēl, pirmais latviešu pašnoteikšanās tiesībām, neatkarībai un suverenitātei izaicinājumu deva Kārlis Ulmanis, realizējot valsts apvērsumu 1934. gada 15. maijā un nodibinot savu režīmu. Tas sekoja pēc vairākām krīzēm Latvijas ekonomikā, saimniecībā un politikā, un likās, ka autoritārais K. Ulmaņa režīms, tikai uzlabo Latvijas valsts stāvokli iekšējos un ārējos procesos, bet patiesībā… Demokrātisko vērtību zaudēšana, tiesību ierobežošana, cenzūra un daudzi citi faktori noveda pie valsts stāvokļa acīmredzamu pasliktināšanos valstij vitāli nepieciešamās sfērās – ārpolitikā, saimniecībā, ekonomika, likumdošanā u.c. Tas galu galā noveda pie situācijas, kad ārpus Latvijas esoša politiski – ideoloģiska vara spēja manipulēt ar mūsu valstī notiekošajiem procesiem, kas noveda pie Latvijas okupācijas un aneksijas PSRS sastāvā.

Aneksija ir kādai valstij piederošas teritorijas vai tās daļas varmācīga pievienošana citai valstij1. Šī referāta mērķis ir pārstāstīt notikumus, kas veicinājuši un realizējuši aneksiju, un pierādīt, ka Latvijas pievienošanā PSRS ir tikusi pielietota jelkāda veida varmācība, kas ir būtisks elements aneksijas jēdzienā, kā arī – informēt lasītāju, kādi dokumenti ir bijuši noteicošie šī procesa īstenošanā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1113602
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties