Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:350136
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Kvantitatīvo pētījumu metožu apstrādes programmas parasti manipulē ar skaitļiem, taču kvalitatīvo metožu apstrādes programmās tiek pielietoti vārdi. Strādājot ar kvalitatīvo metošu programmatūru, nepieciešams ieguldīt daudz lielāku lietotāja darbu. Parasti ir jāizanalizē viss teksts, jānokodē tas un šie kodi jāievada datorā.
Kvalitatīvo metošu apstrādes programmām ir daudz lielāka iespēja variēt nekā statistisko metožu programmām. Galvenokārt tiek izmantots daudz vārdu, tādi kā grupu diskusiju transkripti vai atvērtās intervijas. Tāda veida tekstus nepieciešams kodēt.
Kodēšana tiek veikta pašrocīgi un tas ir ilgstošs process, pārējo uzdevumu veic programma, kas pārskata un sasummē kodus. Šīs programmas neanalizē datus, jo datori nenodrošina tādu iespēju – tie datus sakārto un sagrupē tā, ka līdzvērtīgi parādās blakus. Rezultāts izskatās kā struktūra, ko var attēlot diagrammā.
Izpratne par rezultātu pētniekam veidojas jau datu kodēšanas gaitā. Programma nekalpo kā palīgs laika ietaupīšanā kad tiek analizēti dati, taču ir svarīga sastāvdaļa rezultātu prezentācijā. Programmas palīdz strukturizēt datus.
Jēdziens “kvalitatīvie dati” var kalpot kā sinonīms jēdzienam “vārds”. Tie var tikt pārkodēti skaitļos vai savietoti struktūrā, taču jebkurā gadījumā tie paliek vārdi.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1112565
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties