Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:707612
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
  Personālvadības jautājumi    4
  Personālvadības pamatjautājumi    5
  Secinājumi un priekšlikumi    10
Darba fragmentsAizvērt

Galvenais jautājums, kas stāv priekšā katram uzņēmuma vadītājam ir personāls. Jau no seniem laikiem teiciens „Visu izlemj kadri”, kļuva par galveno stūrakmeni personālvadības sistēmā.
Viss, kas notiek uzņēmumā ir tieši atkarīgs no vadītāja: no viņa prasmju un zināšanu kopuma, kā arī viņa personīgajām īpašībām un spējām šīs īpašības izmantot. Tieši vadītāja personības īpašības nosaka visu pārējo, tajā skaitā vadītāja „pārvaldes instrumentu klāsta” saturu, kas paredzēti gan perspektīvas attīstības stratēģiskiem uzdevumiem, gan operatīvajiem, kuri ļauj veiksmīgi vai arī neveiksmīgi risināt ikdienas uzdevumus. Vadītājs ir cilvēks, kuram jāsasniedz nepieciešamie rezultāti, izmantojot savu padoto darbu. Tāpēc vadītāja pamata zināšana ir prasme attiecīgā veidā organizēt savu padoto darbu.
Cilvēks nav mašīna vai tehnoloģiskā iekārta, kuru var nodarbināt, remontēt un ekspluatēt nepārtraukti. Darbaspēks ir ļoti specifisks resurss, kura radošā darbība ir pamats uzņēmuma attīstībai. Kaut gan pastāv daudz teorētisku apcerējumu par personāla vadīšanas procesiem un sistēmām, lai realizētu personāla pārvaldi praksē, vadītājam ir jāpieliek daudz pūļu un enerģijas, veidojot saskanīgu un sistemātisku darbu. Pārvaldīt savu personālu var dažādi. Jūs varat būt autoritārs vadītājs, kurš savus darbiniekus motivē ar bailēm par draudošo sodu un Jūsu pavēles netiek apspriestas. Jūs varat būt arī demokrātisks vadītājs, kad savas attiecības ar padotajiem veidojiet pamatojoties uz savstarpēju cieņu un uzticību, bet, izsakot savas vēlmes un rīkojumus Jūs cenšaties savus padotos ieinteresēt un iedvesmot.
Personāls ir visjūtīgākais un visietilpīgākais uzņēmuma resurss, kurš prasa daudz uzmanības un ieguldījuma. Līdz ar to neefektīvā personāla vadīšana uzņēmumam var sagādāt ļoti daudz problēmu. Veidojot efektīvu, mūsdienīgu, pārdomātu un sistemātisku personāla vadīšanas sistēmu, uzņēmums sev nodrošina stabilu atbalstu tālākai attīstībai.
Viens no galvenajiem personālvadības pamatjautājumiem ir nepieciešamība personālā apvienot trīs veidu enerģijas: fizisko, intelektuālo un emocionālo. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1163886
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties