Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:657572
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Personāls, tāpat kā materiālie un finansu resursi, ir tas, bez kura nav iespējams izveidot organizāciju un kas ienes radošus lēmumus organizācijas darbā. Personāla kā uzņēmuma resursa loma arī pieaug. Darbaspēka kompetence un radošais potenciāls ir nozīmīgākais faktors jauno tehnoloģiju attīstībai, jaunu preču izgudrošanai un ražošanai, pakalpojumu sniegšanai, kvalitātes kontrolei, vadības mērķu un stratēģiju noteikšanai organizācijā.
Arvien vairāk palielinās nozīme tam, cik veiksmīgi uzņēmums ir spējīgs sameklēt un noalgot pareizos speciālistus un noturēt, kā arī nodrošināt tiem profesionālās izaugsmes un personības attīstības iespējas. Katra organizācija ir ieinteresēta izvēlēties no pretendentiem to cilvēku, kurš konkrētajam amatam būtu vispiemērotākais un spētu veikt darbu visproduktīvāk. Tādēļ tiek izmantotas dažādas personāla atlases metodes, ar kuru palīdzību organizācija izvērtē pretendenta atbilstību konkrētajai vakancei.
Personāla atlase mūsdienās ir viena no vissvarīgākajām uzņēmuma sastāvdaļām.
Pareizi izraudzīti darbinieki nodrošina ne tikai uzņēmuma stabilu darbību, bet arī kļūst par pamatu tā izaugsmei nākotnē. Ja netiek veikta pienācīga atlase, pieņemtās personas var kļūt kompānijai par nevajadzīgu, ilgstošu slogu.
Izstrādājot kursa darbu, autora mērķis bija atbildēt uz jautājumu, kuras personāla atlases metodes ir visefektīvākās, piemērota darbinieku atrašanai.
Galvenie uzdevumi, ko autors ir izvirzījis savā kursa darbā ir sekojoši:
apskatīt un analizēt svarīgākās personāla atlases metodes, to priekšrocības un trūkumus, sākot ar iepriekšējo pretendenta atsijāšanu, beidzot ar dažādu veida interviju un testu izmantošanu personāla atasē;
praktiski izpētīt personāla atlases metodes I/u „Viesnīcā Dzintarjūra”.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties