Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:808567
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.02.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Motors attīsta pilnu jaudu tikai pie noteikta apgriezienu skaita. Ja apgriezienu skaits samazinās vai palielinās virs normālā, tad motora jauda krīt, Sevišķi strauji jauda krīt, apgriezienu skaits samazinās.
Ja braucot automobilim jāpārvar kāda pretestība, piemēram, kāpumi kalnā, tad automobiļa ātrums samazinās; ja nebūtu ātrumu kārbas, bet spēku no motora tieši pārnestu uz riteņiem, tad līdz ar to samazinātos automobiļa ātrums un apgriezienu skaits. Tātad motora jauda zustu tieši tad, kad tā ir vajadzīga visvairāk – pārvarētu pretestību. Tātad ātrumu kārba dod iespēju pie viena un tā paša apgriezienu skaita samazināt vai palielināt braukšanas ātrumu piemērojoties ceļa apstākļiem.
Ātrumkārbas apvalks parasti ir pagatavots no čuguna vai alumīnija lējuma, un tajā uz lodīšu gultņiem ir ir novietota četras vārpstas, t.i. primārā vārpsta, sekundārā vārpsta, kas novietota tieši tai pretī un kas pārnes spēku uz riteņiem. Trešā ir starpvārpsta.Uz vārpstām ir uzmontēti zobrati, kas saslēdzoties iegūst vajadzīgo ātrumu. Pirmā un otrā ātruma zobrati, kā arī atpakaļgājiena zobratu pāris ir izgatavoti ar taisniem zobratiem. Trešā ātruma zobrats nav novietots uz sekundārās vārpstas rievām un tāpēc var brīvi griezties ap šo vārpstu, lai samazinātu berzi, starp vārpstu un zobratu ievieto rullīšu gultni. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties