Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:621898
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.03.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Bremžu iekārtu tipi. Bremžu iekārta nepieciešama auto kustības ātruma samazināšanai, ātrai apturēšanai un noturēšanai uz vietas. No bremžu iekārtas efektivitātes ievērojami atkarīga spēkrata kustības drošība un vidējais kustības ātrums.
Atkarībā no konstruktīvā izveidojuma un novietojuma bremzes iedarbojas uz riteņiem tieši vai arī ar transmisijas starpniecību.
Auto bremžu iekārta sastāv no vairākām savstarpēji neatkarīgām bremžu sistēmām: galveno bremžu sistēmas, stāvbremžu sistēmas, avārijas bremžu sistēmas un papildbremžu sistēmas. Jaunākajos vieglajos, kravas automobiļos un autobusos, iebūvē visas četras sistēmas.
Galveno bremžu sistēmu vada ar pedāli, un tā paredzēta auto efektīvai bremzēšanai visos kustības režīmos. Auto galveno bremžu sistēma darbojas uz visiem riteņiem. Galveno bremžu sistēmai jānodrošina maksimālais palēninājums robežās no 5.5 m/s2 līdz 7.0 m/s2.
Stāvbremžu sistēmu vada ar roksviru un izmanto auto noturēšanai uz vietas, stāvot slīpumā. Stāvbremzi darbina ar mehānisku pārvadu, kuram ir automātiska fiksācijas ierīce roksviras fiksēšanai nobremzētā stāvoklī.
Automobilis ar pilnu kravu uz vietas jānotur 24% slīpumā, turklāt spēks uz roksviras nedrīkst pārsniegt 400N. Vieglajiem auto stāvbremzēšanai izmanto atsevišķu mehānisku pārvadu uz pakaļējo riteņu bremzēm.
Avārijas bremžu sistēma paredzēta spēkrata nobremzēšanai, ja bojāta galveno bremžu sistēma. Avārijas bremžu darbības efektivitātei jābūt vismaz 30% no galveno bremžu sistēmas efektivitātes. Avārijas bremžu sistēmu parasti izveido daļēji apvienotu ar galveno bremžu, un tai ir tikai atsevišķs pārvads.
Papildbremžu sistēma bremzē spēkratu garos nobraucienos, tādējādi saglabājot galveno bremžu darbības efektivitāti. Papildbremžu sistēma spēj dot 0.6…2.0 m/s2 lielu palēlinājumu. Papildbremžu sistēmā visbiežāk izmanto motora bremzi – izplūdes caurulē īpaši iebūvētu vārstu, kas pārslēdz motoru darbam kompresora režīmā, vienlaicīgi izslēdzot degvielas padevi. Dažu spēkratu transmisijā iebūvē hidrodinamiskās vai elektromagnētiskās papildbremzes.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1111323
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties