Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:167792
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.09.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Menedžera lomas
1. Simbols – simboliska uzņēmuma galva. Paraksta dokumentus, pieņem oficiālus viesus, uzklausa visas prasības. SIA X vadītājs pilnībā atbilst simbola tēla raksturojumam. Visi padotie viņu uzskata par uzņēmuma simbolu.
Piemērs. Uzņēmumam ir ļoti daudz sadarbības partneru visā Latvijā. SIA X vadītājs ir ļoti komunikabls saskarsmē ar svarīgiem klientiem un presi. Un tādejādi lieliski kalpo kā uzņēmuma simbols.

2. Līderis – organizācijas vadonis, vadītājs. Atbild par padoto motivēšanu un aktivizēšanu, par darbinieku komplektēšanu, sagatavošanu un ar to saistītiem pienākumiem. Lai arī vadītājs uzskata sevi par līderi, tomēr tas neatbilst patiesībai, jo, darbam, kas saistīts ar darbiniekiem viņš pilnīgi neatbilst standarta prasībām. Vadītājs nespēj rast kopīgu valodu ar darbiniekiem, nenotiek pozitīva padoto motivēšana un aktivizēšana. Tāpēc uzņēmumā notiek bieža darbinieku maiņa, kas neveicina strauju uzņēmuma attīstību.
Piemērs. Šā gada sākumā uzņēmumam bija ļoti izdevīgs darījums ar kādu ārzemju pasūtītāju, bet tas bija jāizpilda mēneša laikā, lai uzņēmums gūtu cerēto peļņu. Vadītājam bija jāatrod efektīvs veids darbinieku motivēšanai un aktivizēšanai, lai pasūtījums tiktu izpildīts mēneša laikā ar augstu kvalitāti. Bet vadītājs neuzskatīja par nepieciešamu konsultēties ar strādnieku neformālo līderi, kas ļoti labi pārzināja strādnieku sociālās vajadzības. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties