Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:601305
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.07.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
1.  Nekustamā īpašuma iegūšana   
1.1.  Kapitāla daļu iegūšana   
1.2.  Nekustamā īpašuma tieša iegūšana   
2.  Nekustamā īpašuma ieķīlāšana. Hipotēka   
3.  Īpašumu tiesību realizēšana. Nekustamā īpašuma apsaimniekošana   
4.  Būvdarbi   
5.  Nekustamā īpašuma atsavināšana   
  Secinājums   
Darba fragmentsAizvērt

Nekustamie īpašumi un darbības ar tiem tradicionāli saistās ar biznesa attīstību. Tas var būt juanu īpašumu iegūšana darbības paplašināšanai, paša nekustamā īpašuma vērtības palielināšana un atbrīvošanās no nekustamā īpašuma, kas attīstībai nav nepieciešams vai ir pat apgrūtinošs. Nekustamais īpašums vai tā daļa var tikt izmantota arī kā finanšu instruments, piemēram, piesaistot nepieciešamās investīcijas vai apgrozāmos līdzekļus.
Tieši iespēju daudzveidība nodrošina noteiktus labumus, kas bieži vien slēpjas aiz nenoteiktības un apdraudējumiem attīstībai. Daļa no tām izriet no pašu lietu būtības, citas no lietu kopības, pienākumiem un aprobežojumiem, kas visupirms ir juridiski jautajumi un tie tā arī ir vertējami.
Blakus minētam svarigi, ka pateicoties nekustamās mantas īpašībām, darbības ar tām ir daudz nopietnāk pardomājamas un apsveramas, ideāli, ja tas tiek izstradats atsevišķi. Veiksmīgas kompānijas darbības ar nekustamo mantu to vērtības un ietēkmes dēļ uz uzņēmuma finansialo stāvokli aprakstita investīciju plāna (bet ilgstošakam laika periodam – strāteģijas) formā vai līdzīgā dokumentā.
Šadus dokumentus ir lietdērīgi balstīt uz kadiem noteikumiem principiem, kas ir svarīgi ne kā deklaratīvi paziņojumi, bet ir noteikta pārliecība par savas plānotas vai ieceretās darbības lietderību saimnieciskās darbības attīstībai. Par šadiem principiem uzņēmumi visbiežāk nosaka:

Prioritātes princips – investīcijas balstas uz attīstibas priorītatēm un vajadzību izvērtejumu
Pēctecības un koordinetības princips – investiciju sratēģija tiek noteikta vidējam termiņam un ikgadeji aktualizēta, jaunu projektu izstrāde tiek koordinēta ar sasniegumu un rezultātu novērtēšānu.
Finansiālo iespēju princips – investiciju strāteģijas sagatavošanā tiek ievērotas budžeta iespējas
Finansu avotu konsolidācijas princips- investīciju stratēģijas realizācijas tiek veicīnāta pašu līdzekļu un banku vai citu finanšu institūciju investīciju kapitāla piesaiste.
Produktivitātes princips- investīciju strateģija tiek iekļauti attīstības priorītātēs atbilstoši projekti ar visaugstako finansialo un ekonomisko izdēvigumu.
Investīciju politikas realizācijas pārraudzības princips – investiciju strateģijas realizācija ir uz rezultātu opientēts process un tiek nodrošinata projektu īstenošanas kvalitātes novērtešana visos to ieviešanas līmeņos.
Cikliskuma princips – investīciju strateģījas sagatavošanā un realīzācijā tiek ievēroti ar budžeta procesu saskaņoti plānošanas cikli.

Svarīgi vēl divi papildus diskrimināciju izsledzoši principi, kas var tikai samazināt ierobežojumus iespējam:

Sainieciskais darbības un īpašuma formu vienlīdzības princips – netiek piemēroti kādi ierobežojumi attiecībā uz nekustamā īpašuma iepriekšējo vai nākamo īpašnieku
Līdzdalības princips – investīciju strateģijas sagatavošana un realīzācija tiek iesaistīti vairāki dalībnieki ar noteiktu atbildību un saistībam.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1192309
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties