Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:420659
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Iepazīšanās būtība    3
2.  Sasveicināšanās    4
3.  Balss tonis, skaļums un runas ātrums    4
4.  Žesti un sejas izteiksme    4
5.  Acu kontakts    4
6.  Ikdienas etiķete iestādē    5
7.  Vadības stils    5
8.  Sarunu stils    5
9.  Politika Krievijā    6
10.  Biznesmeņi    7
11.  Vadība un organizācija    7
12.  Likums    8
13.  Atšķirības starp latviešu un krievvalodīgo biznesa praksēm    9
14.  Literatūras saraksts    10
Darba fragmentsAizvērt

Krievu valodā runājošie iedzīvotāji dominē lielā daļā no Eirāzijas teritorijas, Krievija pastāvīgi spēj saglabāt lielvaras pozīcijas, pateicoties saviem dabas resursiem. Pētot pasaules kultūras dažādību, dažreiz pat jāpieskaita pārējās slāviskās kultūras ar daudzām līdzīgām izpausmēm, tomēr neaizmirstot, ka starp tām ir arī būtiskas atšķirības, kuru ignorēšana var radīt zaudējumus. Šīs masas gadsimtu gaitā izkliedējušās, jo saskatījušas daudz iespēju ārpus dzimtenes robežām, turklāt postpadomju valstīs to ir veicinājuši padomijas rusifikācijas u.tml. zombēšanas centieni. Īpaši Baltijas valstīs ir būtiska resursu atkarība un biznesa saites ar Krieviju un tās kaimiņvalstīm, kurās katrs iedzīvotājs saprot lieot krievu valodu, dažreiz pat kā vienīgo. Šie apstākļi ir vairāk kā pietiekams iemesls, lai šo kultūru un tās daudzās mutācijas iepazītu katrs reģiona iedzīvotājs.
Pat pēc Padomju Savienības sairšanas Krievija joprojām ir lielākā un viena no neviendabīgākajām valstīm pasaulē. Kaut gan tajā ir liels skaits minoritāšu, Krievijas iedzīvotāji pārsvarā ir slāvi, kuriem skandināvi devuši ironisku nosaukumu – ļaudis no austrumiem. Krievijas valsts vēstures gaitā nepārtraukti paplašinājās un tagad ģeogrāfiski aptver Austrumus un Rietumus, Eiropu un Āziju. Radīdami savu lielisku kultūru, krievi ir radījuši sev arī lielu dilemmu: identitāti, kas nav ne austrumnieciska, ne rietumnieciska, bet vienlaikus abējāda. Šī abējādība ir avots pārdomām, introspekcijai, šķietami bezgalīgiem ciešanu un anarhiskai brīvībai, ekspansīvai lielmanībai un sevi šaustošai mazvērtībai, no ka vēstures gaitā ir veidojusies klasiskā krievu psihe. Tas ir slāvu dvēseles pirmavots, lielais uzaicinājums Rietumiem un durvis uz austrumiem.1
1.Iepazīšanās būtība.
Tiekoties ar nepazīstamu cilvēku, vienmēr nogaidiet, kamēr kāds jūs ar viņu iepazīstinās, pirms to darāt pats. Jūs vienmēr vispirms stādīs priekšā sievietēm, tad vīriešiem, sākot ar vecāko. Krieviem vislabāk patīk, ja vien iespējams, lai jūs iepazīstina trešā persona (sevišķi oficiālās situācijās), tāpēc, pirms pats stādāties priekšā jaunai grupai, brīdi nogaidiet. Sievietes ne vienmēr paceļas, kad kāds ienāk telpā, bet vīrieši paceļas vienmēr, vienalga, vai ienācēja ir sieviete vai vīrietis. Sanāksmē neieņemiet vietu pats: ja iespējams, pagaidiet, kamēr jums vietu ierādīs. Atvadoties paspiediet roku katram grupas loceklim; paraža visiem pamāt ar roku tiek uzskatīta par nepieklājīgu. Parasts abu dzimumu pārstāvju sasveicināšanās veids skūpsts ir tikai tad, ja viņiem ir tuvas attiecības: patiesībā tie ir trīs „gaisa skūpsti”, vispirms uz kreisā, tad – uz labā vaiga un pēc tam – atkal uz kreisā vaiga.
2.Sasveicināšanās
Parasts sasveicināšanās veids ir rokasspiediens. Krievu rokasspiediens ir stingrs; vīrieši sarokojas, enerģiski un stingri satverot roku un vairākas reizes to sapurinot. Rokasspiediens nav tik spēcīgs, kad sasveicinās vīrieši ar sievietēm vai sievietes ar sievietēm. Vīrietim jānovelk cimdi, spiežot roku sievietei, bet sieviete, sasveicinoties ar vīrieti, cimdus var nenovilkt. Satiekoties nepazīstiem cilvēkiem, rokasspiedienu ne vienmēr pavada smaids un citas neverbālas komunikācijas formas. Vīrietim jāgaida, kamēr roku pasniedz sieviete, bet sieviete izlemj, sniegt roku vai ne; tas var arī nenotikt, it īpaši, ja satiekas vecākas sievietes. Vecāka sieviete jaunākajai roku sniedz pirmā. Iepazīšanas brīdī svarīgs ir acu kontakts, un tas jāsaglabā tik ilgi, līdz indivīds jūs uzrunā.
3.Balss tonis, skaļums un runas ātrums.
Krievu balss spēks ir ļoti plašs – no klusa čuksta līdz dramatiskiem runas plūdiem. Krievu komunikācijas stils ir ļoti atkarīgs no konteksta. Ja vien iespējams, Rietumu cilvēkiem jārunā klusi, lēni un mierīgi, nav jāskaistas un jābaidās, manot krievu emociju uzbangojumu vai to pilnīgu trūkumu. Balss pacelšanu, jo to prasa situācija, neuzskata ne par necieņu, ne nesavaldību. Pretēji krievu tradicionālajam priekšstatam par sievietes lomu sabiedrība, sievietēm, kuras uztver kā agresīvas un apveltītas ar stipru raksturu, ir tāda pati (brīžiem pat spēcīgāka) autoritāte kā vīriešiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties