Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:291243
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.01.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Migels de Servantess Sāvedra    3
  Dons Kihots    5
  Interpretācija    6
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    8
Darba fragmentsAizvērt

Interpretācija
Lai arī ir pagājuši vairāk nekā 400 gadi kopš grāmata ir izdota, tās galvenā doma “cīņa ar vējdzirnavām” (viena no interpretācijām) vēl joprojām ir aktuāla un “pēc šī brīža datiem „Dons Kihots” ir ceturtā visvairāk izdotā grāmata pasaules vēsturē un visvairāk izdotais daiļliteratūras darbs – tā kopējā tirāža pa šiem četriem gadsimtiem sasniegusi pusmiljardu eksemplāru; vairāk ir tikai Bībelei, Korānam un „Priekšsēdētāja Mao citātu krājumam”. (Liniņš 2016)
Ietekmējoties no Migela de Santesa “Dona Kihota”, ir tapuši darbi dažādos mākslas izpausmes veidos un žanros – sākot ar grāmatas tulkojumiem dažādās pasaules valodās, izdevumiem bērniem, kā piemēram, Rosas Navaro Duranas pārstāsts bērniem (Apgāds Mansards, 2016), fotoattēlu izstādēm galerijās, kā piemēram, “Es esmu mazliet Don Kihots”, “Dons Kihots šeit un šodien”, “Ielu mākslas Don Kihots” u.c., teātra un baleta izrādēm, kā piemēram, Nacionālās operas baleta izrāde “Don Kihots” vai pat baleta translācija kino ekrānos “Karaliskais balets: Dons Kihots (The Royal Ballet: Don Quixote, pirmizrāde 07.03.2019), līdz pat kino. Dona Kihota mūžīga dzīve kinofilmās salīdzinoši ar diezgan precīzu grāmatas ekranizāciju sākas ar režisora Dzordža Vilhelma Bapsta filmu “Dona Kihota piedzīvojumi” (Adventures of Don Quixote, 1933), Rafaela Gila komēdiju – drāmu “Don Quijote de la Mancha Orsona” (1947), Grigorija Kuzņiceva drāmu “Don Kikhot” (1957), Orsona Velsa drāmu “Dons Kihots” (Don Quixote, 1972 un Don Quijote de Orson Welles, 1992), Pētera Vaita romantisko komēdiju “Dons Kihots” (2000), Deivida Beijera un Deiva Dorsija piedzīvojumu drāmu ar tādu pašu nosaukumu (2015) u.c. Pēc IMDB datiem vairāk kā 100 ekranizējumu. (Anonīms b. g.)

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties