Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:482675
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 22 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
1.  Galveno jēdzienu skaidrojums    6
2.  Auto avāriju cēloņi    8
3.  Sodu dinamika    10
4.  Ceļu satiksmes negadījumu dinamika    13
5.  Melno punktu un ceļu satiksmes negadījumu skaita samazināšanas iespējas    14
6.  Aptauja „Melnie punkti Rīgā”    18
7.  Secinājumi    20
  Literatūras saraksts    21
  Pielikums Nr. 1    24
  Pielikums Nr. 2    25
  Pielikums Nr. 3    28
Darba fragmentsAizvērt

Pēdējā laikā aizvien vairāk cilvēku kārto eksāmenus, lai saņemtu autovadītāja apliecību. Latvijā un citur pasaulē vairs netiek uzskatīts, ka sieviete pie stūres ir anomālā parādība. Absolūti dabiski šķiet arī tas, ka jaunieši saņem autovadītāja apliecību tiklīdz viņiem ir astoņpadsmit gadi. Šādos pašapliecināšanās brīžos negribas domāt par iespēju nokļūt avārijā. Tomēr aizvien vairāk pieaug arī satiksmes negadījumu nozīme. Auto mobilizācija, neskatoties uz pozitīvo ietekmi uz valsts ekonomisko labklājību, izsauc arī negatīvas sekas. Negadījumu skaits uz valsts autoceļiem ir kļuvis par ikdienā bieži atspoguļotu tēmu masu medijos, tiek apkopoti aizvien jauni statistikas dati, kuros ir iekļauti ne tikai cietušie, bet arī bojāgājušie. Pieaugot transporta līdzekļu skaitam un cilvēku vēlmei ātri pārvietoties, neizbēgami pieaug arī transporta negadījumu skaits. Pasaulē katru gadu satiksmes negadījumos iet bojā apmēram 170 tūkstoši cilvēki, 500 tūkstoši kļūst par invalīdiem un 10 miljoni gūst traumas.1 Tā ir kļuvusi par globāla mēroga problēmu, atstājot aiz sevis aizvien vairāk upuru.
Lai samazinātu ceļu satiksmes negadījumu skaitu, visā pasaulē, tostarp arī Latvijā, tiek apzināti „Melnie punkti”. To izvietojuma pamatprincips ir šādu punktu apzināšana tādās vietās, kur negadījumu blīvums pārsniedz vidējo ceļu satiksmes negadījumu skaitu. Melno punktu konstatēšana Latvijā ieviesta samērā nesen, tā ir balstīta uz precīzi iegūtiem datiem. Zinot šos punktus, autovadītājiem ir lielākas iespējas izvairīties no ceļu satiksmes negadījumiem. Ir saprotams, ka melnie punkti ir liecinājums par notikušām avārijām. Mēģinot samazināt avāriju skaitu (konkrētāk – ceļa satiksmes noteikumu neievērošanu), valdība ievieš sodus.
Tātad ir redzams, ka ceļa satiksmes negadījumu jeb autoavāriju problēma tiešām ir aktuāla. Tās pētīšanā ļoti liela loma ir melnajiem punktiem un, protams, arī sodu dinamikai.
Šī darba izpētes objekts ir sakarība starp sodiem un melniem punktiem. Melnie punkti tiek apskatīti Rīgā, nevis kādā citā Latvijas pilsētā, jo Rīga ir darba autoru pašreizējā dzīvesvieta.
Šī referāta mērķis ir izpētīt teorētiskos materiālus un pašu autoru sastādītās anketas par ceļa satiksmes negadījumiem, tā rezultātā apzināties melno punktu un sodu lomu ceļa satiksmē.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1132957
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties