Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
11,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:695726
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.09.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Latvijas Republikas ostas.

1.1 Ventspils osta.


Pasaulē Ventspils osta ir pazīstama kā starptautisks naftas, naftas produktu, kālija sāls, amonjaka u.c. ķīmijas produktu, metālu, dzelzs sakausējumu un kokmateriālu tranzīta centrs. 1997. gada 1. janvārī Ventspils osta pasludināta par brīvo ekonomisko zonu.

Pēdējo gadu laikā ostā ir notikušas ievērojamas izmaiņas. Ostā ir veikti rekonstrukcijas un modernizācijas darbi, tādēļ ostas transporta infrastruktūras, piestātņu, noliktavu un terminālu sniegtie pakalpojumi atbilst mūsdienu konkurences prasībām, vides aizsardzības un drošības standartiem.

Pēc paveiktajiem jūras kanāla un ostas akvatorija padziļināšanas darbiem osta var apkalpot jebkura tipa kuģus, kādi ienāk Baltijas jūrā.

Ostā darbojas 8 termināli un stividorkompānijas, kā arī 14 kuģu aģentēšanas kompānijas. Brīvostas teritorija aizņem 1728 ha, un liela brīvās zemes teritorija var tikt izmantota jaunu ražotņu izveidošanai un darbībai brīvās muitas zonas režīmā. Ostas vadības augstais neatkarības līmenis un demokrātiska tirdzniecības vide nodrošina labvēlīgus biznesa apstākļus, it īpaši investīciju piesaistīšanai, jaunu objektu celtniecībai, tehnoloģiju modernizācijai un personāla apmācībai.

Šobrīd norit ostas modernizācijas valsts pasākumu komplekss: ostas un terminālu rekonstrukcija, jūras kanāla un ostas akvatorija padziļināšana transokeāna tankkuģu ienākšanai un iekārtu modernizācija.

Ir izveidots jaunais multikravu (ģenerālās kravas, Ro-Ro, konteineri) termināls (Noord Natie Ventspils Terminal).
SIA Noord Natie Ventspils Termināls ir dinamisks, mūsdienīgs uzņēmums ar starptautisku pieredzi.
Šis uzņēmums sniedz kravu pārkraušanas pakalpojumus Ventspils ostā. SIA NNVT starptautiskie sakari sniedz iespēju piedāvāt klientiem plašu un kvalitatīvu pakalpojumu loku.
Pateicoties ciešajai sadarbībai ar Ventspils ostu un tās institūcijām, SIA NNVT ir kļuvusi par nozīmīgu posmu starp Austrumiem un Rietumiem.
SIA NNVT dibinātājs Noord Natie n.v. ir viens no pazīstamākajiem Antverpenes ostas uzņēmumiem, kas sniedz pakalpojumus pasaules lielākajam kuмu līnijām un kravu pвrvadātūjiem.
Šodienas Ventspils osta ir atkal atguvusi kādreizējās svarīga tranzīta centra pozīcijas. Labvēlīgais investīciju klimats, dažādi uzņēmējdarbības atvieglojumi, tīra apkārtējā vide, neskatoties uz ostas atrašanos pilsētā, un ostas speciālistu uzņēmīgā attieksme ir tikai daži no faktoriem, kas izvirza Ventspili vadošajās pozīcijās Baltijas jūras reģionā.
Visa gada garumā neaizsalstošā osta nodrošina ātru un kvalitatīvu kravu apkalpošanu visos tās jaudīgajos terminālos. Patreizējais ostas noslogojums atbilst tikai 50% reālo iespēju, un ostas vadība kopā ar pašvaldību pieliek visas pūles, lai nodrošinātu pilnvērtīgu Latvijas ekonomikas pērles izmantošanu. Pēc ostas padziļināšanas darbu pabeigšanas osta spēj pieņemt lielākos kuģus, kādi var ienākt Baltijas jūrā – AFRAMAX tipa kuģus ar 150 000 DWT.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −10,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1124496
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties