Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:566420
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.09.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šī grāmata pētī vairāku tradīciju meditāciju un to dažādo pielietojumu. Taču daudzi cilvēki rietumu pasaulē tradicionāli saista meditāciju ar jogu, un tādā kontekstā ar to nodarbojas. Vārds joga nozīmē “savienība” (apvienība) vai “identifikācija” un tā izcelsme ir tāda pati kā vārdam “to yoke”- savienot, sasaistīt.
Vispārīgos jēdzienos vārdu joga var pielietot jebkurai sistemātiskai metodei, kas darbojas sasniedzot “vienotību” vai “veselumu” ar patieso realitāti. Tā ir īpaši saistīta (asociēta) ar garīgo darbību, kas cēlusies no austrumu filozofijas. Tādējādi daudz ko no šīs grāmatas var pielietot, praktizējot jogu.
Jogas populārākā koncepcija ir praktizēt hatha yoga, lai iegūtu kontroli pār ķermeni, lai nonāktu pie raja yoga, lai iegūtu gara (prāta) meistarību. Šie jogas aspekti ir tikai divi no ceļiem uz vienotību vai apgaismību, kas tiek praktizēti Indijas tradicionālajās filozofijās. Vairumu šo filozofiju attīstījuši pastāvīgi mediatori un gudrie, kas pazīstami kā “Rishis”.
Indiešu filozofijā ir sešas kategorijas (septiņi, ja iekļauj Budismu), ko tik daudz vairs nepraktizē pašā Indijā, bet vairāk tai blakus esošajās valstīs). Mūsdienu jogas teorijas celmu veido divas no sešām teorijām: Yoga Sutras no Patanjali un Vedanta, kas balstās uz senajiem rakstiem, kas zināmi kā Upanishadas.
Patanjali Yoga Sutras sniedz detalizētu instrukciju hatha un raja yogai, bet Vedanta piedāvā filozofisko pamatu jnana joga, kas ir joga, kas pielieto intelektu, lai iedziļinātos un pārdomātu.
Yogai var būt saikne arī ar budismu, īpaši tautra yoga. Daudz yogas mācībā ir apgūts no citām tradīcijām.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties