Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:120574
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.02.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Jaunieši vecumā no 20 līdz 23 gadiem jaunos mediju patērē līdzīgi – sarakstās skype, sociālajos tīklos, sazinās izmantojot mobilo telefonu. Šajā vecuma grupā tiek pieminēta arī ziņu lasīšana internetā. Radio tiek lietots, lai noslēgtos no apkārtējiem un brīdi varētu atrasties savā personīgajā pasaulē. Tas ir labs veids, kā neietekmēties no apkārtējo garastāvokļu maiņām un spētu saglabā labu noskaņojumu, izvairoties no citu problēmām. Tomēr pieradums pie pārāk lielas noslēgtības var veicināt vienaldzību un beigās vientulību. Zaudējot interesi par apkārtējiem notikumiem un cilvēkiem, nākas zaudēt arī sev tuvus cilvēkus.
Lielākā daļa jauniešu uzskata, ka jaunie mediji neietekmē viņu komunikāciju ar draugiem un citiem. Tieši pretēji, tā ir iespējams daudz biežāk sazināties, norunāt tikšanos, saglabā draudzību pat tad, ja šķir liela attāluma distance. Interneta komunikācija parasti tiek lietota tikai tad, ja nav laika satikties privāti. Jaunieši atzīst, ka runāties satiekoties ar cilvēku ir daudz patīkamāk, jo tikai tad var redzēt, kāda patiesībā ir sejas izteiksme sarunas biedram, izjust emocijas. Reālajā dzīvē cilvēki ir atvērtāki viens pret otru, jo tad veidojas tuvāks personiskais kontakts, ir lielāka uzticība. Rakstiski sazinoties reizēm rodas pārpratumi, jo tad nevar tik vienkārši pateikt, kad sacītajā jūtama ironija, joks vai patiesība. Neapzināti veidojas bezjēdzīgs konflikts, kas var novest pie nopietnām sekām, rodas skumjas, izmisums, vilšanās, nievājoša attieksme, naids, necieņa un vēlme sāpināt otru.
Kopumā jaunieši medijus vērtē vairāk pozitīvi nekā negatīvi. Tie palīdz mācībām, sava viedokļa izpaušanai, var biežāk kontaktēties, reizēm atkal noslēgties no citiem, ātri un ērti iegūt informāciju. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties