Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:872735
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.04.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Ietekmes teorijas    4
1.1.  Agenda setting (Dienas kārtības noteikšana)    4
1.2.  Kultivācija    4
1.3.  Socializācijas teorijas    5
2.  Identifikācijas sasaiste ar mediju efektiem    5
3.  Latvijas mediju problēmas    6
  Secinājumi    8
  Uzrakstot darbu, es pārliecinājos, ka masu mediji ir ceturtā vara, kas ietekmē sabiedrisko dzīvi un ieņem svarīgu lomu sabiedrības socializācijas un identifikācijas procesos.    8
  Izmantotā literatūra:    9
  Atsauces    10
Darba fragmentsAizvērt

Ievads

Mediji ieņem svarīgu lomu sabiedrības socializācijas procesos. Tā kā mediji ir viens no lielākajiem masu informācijas avotiem, tie ietekmē sabiedrības rakstura un sabiedriskās domas veidošanos. Latvijā vēl joprojām veidojas pilsoniskā sabiedrība un mediji ir tās būtiskā sastāvdaļa. Tāpēc tik svarīgi ir mediju efektu izzināšana un saprašana.
Darbā es pievērsu uzmanību ietekmes teorijām (apskatīju tādas svarīgas teorijas kā kultivācijas, socializācijas teorijas, dienas kārtības noteikšana), identifikācijas jēdziena saprašanai, kā arī Latvijas mediju problēmu apskatīšanai.
Mediju svarīga funkcija ir agenda setting – dienas kārtības noteikšana – mediji izvēlās kādu informāciju sniegt auditorijai tādējādi ietekmējot to. “Masu mediju dienas kārtības noteikšanas funkcija ir spēja izveidot auditorijas zināšanas konkrētajā jautājumā un arī ietekmēt izmaiņas esošajās zināšanās..”(McCombs un Gilberts (1986)) . Taču bieži mediji pasaka nevis par ko domāt, bet, kā jādomā, tā veidojot sabiedrisko domu. Manuprāt, agenda setting ir nozīmīgākā masu komunikāciju ietekmes teorijām un tās nepareiza izmantošana ir nozīmīga problēma mūsdienu mediju attīstībā.
Mediju efektu svarīga loma ir identifikācijai. Ar mediju identifikāciju mēs paplašinām mūsu emocionālus horizontus un sociālās perspektīvas. Mediju raksturu tipi ietekmē sabiedrības veidošanos, sevis identificēšanu . Dažādas komunikāciju teorijas pēta un definē identifikāciju dažādi. Es nolēmu savā darbā uzzināt, kā mediju pasniegta informācija un attēloti varoņi identificē sabiedrību.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties