Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:471969
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
  Pamatplašu tipi    2
  ATX    2
  FullSize    3
  Baby-AT    3
  LPX (mini-LPX)    3
  Mātesplašu izmēri    4
  Pielikumi    5
Darba fragmentsAizvērt

Pilnā izmēra (FullSize) pamatplate pēc saviem izmēriem atbilst PC IBM AT pamatplatei. Klaviatūras un portu pieslēgvietas šai platei ir stingri noteiktas, to tiem ir jāatbilst attiecīgiem atvērumiem korpusā. Izmanto pilna izmēra Desktop un Tower tipa korpusos. Tā kā šo plati nav iespējams ievietot plaši izmantojamajos standarta Desktop un Mini-Tower korpusos, tās praktiski vairs neražo.

Baby-AT

Baby-AT standarta pamatplates (BabySize) parādījās 1982. gadā. Arī šīs plates klaviatūras un portu novietojumam jābūt precīzam, jo jāatbilst caurumiem korpusā. Klaviatūras pieslēgšanai izmanto standarta 5 kontaktu DIN portu. Baby-AT pamatplates var ievietot praktiski jebkurā korpusā, izņemot samazinātā augstuma un Slimline. Tieši tāpēc šī tipa pamatplates kļuva tik populāras. Pēc tam, kad firma Intel šo pamatplašu ražošanu pārtrauca, to vietā sāka ražot ATX.

LPX (mini-LPX)

LPX un mini-LPX pamatplates parasti ievieto pamazinātajos un Slimline korpusos. Pārējo karšu pieslēgvietas LPX pamatplatei ir iebūvētas atsevišķā papild platē (Reisercard), kura mātes platē tiek iesprausta perpendikulāri. Pārējās kartes, kas iespraustas papild kartē gala rezultātā būs novietotas paralēli pamatplatei. Šāda konstrukcija ļauj samazināt korpusa augstumu. Visas pieslēgvietas ir novietotas LPX pamatplates aizmugures daļā. Parasti tajā ir monitora, paralēlā porta, divu virknes portu, klaviatūras mini-DIN un peles PS/2 pieslēgvietas. Šīs pieslēgvietas ir iemontētas pamatplatē tieši. Dažās LPX tipa pamatplatēs papildus tiek ievietotas pieslēgvietas arī citām iekārtām, piemēram, skaņas kartei, tīkla vai SCSI adapterim. Pašlaik firma Intel LPX kartes neražo.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties