Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:769410
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
2.  Apvienošanas plates    5
3.  LPX    6
4.  ATX    7
5.  NLX    8
6.  EPoX EP-8RDA3+    9
7.  Secinājumi    12
8.  Bibliogrāfijas saraksts    12
Darba fragmentsAizvērt

Apvienošanas plates.


Sistēmas (mātes) plates šī jēdziena pilnā nozīmē, nav nav atrodamas katrā datorā. Citās sistēmas komponentes, kuras parasti atrodas uz sistēmas plates, tiek novietotas uz paplašinājuma plates. Šajos datoros galvenā plate tiek dēvēta par apvienošanas plati, bet datorus-datori ar apvienošanas plati.
Sistēmas ar platēs var būt divu veidu: pasīvās un aktīvās. Pasīvās apvienošanas plates praktiski nesatur nekādu elektroniku, izņemot šīnu slotus, dažus buferus un draiveru shēmas. Pārējās standartu sistēmas plašu komponentes atrodas uz paplašinājuma platēm. Eksistē pasīvās sistēmas, uz kurām atrodas visas sistēmas elektronika, precīzāk tā atrodas uz vienas palašinājuma plates. Pēc būtības šī plate ir īstā sistēmas plate, bet tā ir jāievieto apvienotās plates slotā.Šī sistēma tika izstrādāta, lai modernizētu PC un nomainīt plati būtu pec iespējas vieglāk.
Aktīvās apvienotās plates satur šīnu vadības shēmas un daudzas citas komponentes. Šīs plates satur visu standartu sistēmas plates elektroniku, izņmot procesora kompleksu. Procesora komplekss- plates shēmas daļa, kura satur procesoru un ar to saistītas komponentes- takta ģeneratoru, kešatmiņu utt. pārsvarā mūsdienu PC satur aktīvo plati ar atsevišķu procesora moduli. Compaq un IBM firmas šīs konstrukcijas jaudīgajos K klases serveros, bet diemžēl tās nav standartizētas. Abās konstrukcijās kurās ieviesta gan sistēmas plate gan apvienotā plate ir savi plusi un mīnusi. Septiņdesmito gadu beigās Apple un IBM sāka izmantot sistēmas plates jo šīs konstrukcijas izrādījas lētākas. Apvienotās plates priekšrocība- modernizēt PC ir vieglāk (sasniegt citu ražošanas līmeni) jo vajag nomainīt tikai nelielu otrās pakāpes plati. Datoros ar sistēmas plati procesora maiņa notiek kopā ar sistēmas plates maiņu, bet tas ir sarežģītāk. Vēl vairāk sistēmas ar apvienoto plati pasliktināja modernizējamie procesori. Visus 486, Pentium, Pentium MMX, Pentium Pro un citus firmas procesorus var nomainīt uz ātrākiem procesoriem kurus parasti sauc par Overdrive. Protams datora modernizācija, kas sastāv no procesora nomaiņas uz ātrāku, nevis sistēmas plates maiņu ir daudz vienkāršāka.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties