Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:207797
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
  Hipotēzes   
  Pētījums   
  Nobeigums   
  Izmantotā literatūra   
Darba fragmentsAizvērt

Hipotēzes.
Masu mēdiji ir organizācijas, kas sniedz informāciju sabiedrībai un kalpo par tās saziņas līdzekli. Šīs organizācijas sekmē publisku informācijas pieeju ar tehnisku instrumentu palīdzību. To rakstura īpašība ir tā, ka notiek patstāvīga auditorijas maiņa, kas atkarīga no informācijas izvēles, jo katrai auditorijai ir savas intereses.
Mūsdienu sabiedrībā masu mēdijiem ir vairākas funkcijas. Tā veido mūsu pašapziņu par notiekošo pasaulē, veido stereotipus, manipulē ar sabiedrību ietekmē ekonomiku, politiku. Galvenās masu mēdiju apakš sistēmas ir televīzija, radio un prese. Tās sastāda vairāki kanāli, preses izdevumi un grāmatu izdevniecības.
Presi (ar drukas palīdzību izplatīta informācija) sastāda avīzes, žurnāli grāmatas, periodiski izdevumi. Tās galvenā atšķirība no radio un televīzijas ir tā, ka nav nepieciešamas nekādas palīg ierīces informācijas uztverei. Šī īpašība dod iespēju lasītajam ātri iepazīties ar materiāla repertuāru, kā arī atlikt to uz vēlāku laiku, jo informāciju var viegli uzglabāt. Preses galvenā priekšrocība ir tā, ka viņa dod lasītājam izvēles iespējas informācijas plūsmā. Tomēr atšķirībā no radio un televīzijas prese nav operatīvs informācijas avots, jo, kamēr tā nonāk līdz lasītajam, zūd daudz laika. Es uzskatu, ka no preses izdevumiem būtiska nozīme ir avīzēm, jo tas sniedz tieši pēdējo dienu svarīgāko notikumu apskatu
Televīzija aizsākās 19.gs. 30. gados un ir strauji attīstījusies līdz mūsdienām. Kultūras, izklaides un ziņu jomā televīzija ieņem vadošo lomu, jo spēj sniegt aktuālāko informāciju visoperatīvāk. Tā radās pateicoties skaņas un attēla apvienošanai. Televīzija dod iespēju iejusties notiekošajā uz ekrāna. Lai varētu iegūt informāciju no televīzijas kanāliem ir nepieciešams televizors, kas mūsdienās ir gandrīz katrā ģimenē. Televīzija apvieno sevī radio un presi, jo uz ekrāna var redzēt tekstu, var dzirdēt skaņu un redzēt attēlu.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties