Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:609034
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.04.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Informācija par uzņēmumu    3
2.  Likviditātes rādītāju vispārīgs raksturojums    3
3.  Trūkumi    5
4.  SIA „Ripo autocentrs” likviditātes rādītāju analize    7
4.1.  Absolūtās likviditātes analīze    7
4.2.  Kopējās likviditātes analīze    8
4.3.  Tekošās likviditātes analīze    10
5.  Secinājumi un ieteikumi    12
6.  Bibliogrāfisko norāžu saraksts    13
Darba fragmentsAizvērt

1. Informācija par uzņēmumu
Sia „Ripo autocentrs” ir autoserviss Valmierā ,kurš savu darbību uzsācis 21. gs sākumā . Sākotnēji tas nodarbojās ar automašīnu remontu ,apkopi un diagnostiku, kā arī rezerves daļu mazumtirdzniecību.SIA „Ripo autocentrs” pazīstams arī kā akumulatoru vairumtirgotājs. 2008. gadā SIA „Ripo autocentrs” kļuva par auto koncerna Vaulxwagen oficiālo dīleri Valmierā , līdz ar ko tika uzbūvēts auto veikals ar oficiālo Vaulxwagen dīlera servisu. Šiem mērķiem tika ņemts aizņēmums bankā. Kopš tā laika Ripo kļuvis par veiksmīgāko Vaulxwagen dīleri un ieņem stabilu vietu jauno pārdoto automašīnu topa augšgalā.

2. Likviditātes rādītāju vispārīgs raksturojums
Viens no svarīgākiem kritērijiem uzņēmuma finansiālā stāvokļa novērtēšanā ir maksātspēja. Var izdalīt ilgtermiņa un tekošo maksātspēju. Ilgtermiņa nozīmē uzņēmuma spēja norēķināties par savām ilgtermiņa saistībām. Spēju maksāt par tekošām saistībām sauc parasti par likviditāti, t.i. spēja samaksāt par tekošām saistībām realizējot tekošos aktīvus(par saprātīgu cenu). Pamatlīdzekļi, ja tikai tie nav pirkti ar mērķi pārdot, vairums gadījumos nevar būt par avotiem, lai segtu tekošos parādus, jo pirmkārt, tiem ir funkcionālā loma ražošanas procesā un otrkārt, grūti tos steidzīgi realizēt. Tāpēc pamatlīdzekļi netiek iekļauti likviditātes rādītāju aprēķinā. No uzņēmuma likvidācijas viedokļa, t.i., jānoteic, kādi maksāšanas līdzekļu būtu uzņēmuma rīcībā, ko varētu novirzīt saistību dzēšanai, ja maksātnespējas vai nepietiekamas rentabilitātes dēļ uzņēmums būtu jālikvidē. Lai rastu atbildi uz šo jautājumu, nepieciešama informācija par: ieņēmumiem, ko uzņēmuma eventuālas likvidācijas gadījumā varētu iegūt, pārdodot īpašumu; priviliģēto saistību lielumu; garantētā kredīta nodrošinājuma lielumu. Finansu pārskatā šādas informācijas nav. Tātad likviditāti šadā aspektā nemēdz aplūkot gada pārskata analīzes gaitā. Likviditāti šādā veidā analizē, nosakot kreditēšanas režīmu. No uzņēmuma darbības turpināšanas viedokļa; jānovērtē varbūtība, ka uzņēmums varētu kļūt maksātnespējīgs un tiktu ierosināta piespiedu likvidācija. Bet tā, ka finansu pārskata informācija balstās uz uzņēmuma darbības turpināšanas principa, analizējot bilanci, likviditāti var aplūkot tikai no šī viedokļa. Informācija par likviditāti ir ļoti svarīga, jo maksātnespējas iestāšanās draud ar uzņēmuma darbības pārtraukšanu. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1111467
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties