Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:981619
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Šo tēmu „Kvalitātes loma mazo un vidējo uzņēmumu konkurētspējā” izvēlējos tādēļ, ka, manuprāt, Latvijā kvalitātes joma mazos un vidējos uzņēmumos ir ļoti zema.
Un tā kā pati arī mācos uzņēmējdarbības vadību mazos un vidējos uzņēmumos, tad, manuprāt, būtu ļoti lietderīgi izpētīt un uzzināt kā kvalitātes loma veicina mazo un vidējo uzņēmuma konkurētspēju vietējā un ārvalstu tirgū.
Šajā referātā apskatīšu tādas tēmas, kas ir mazais un vidējais uzņēmums, cik lielu daļu no tirgus aizņem šie uzņēmumi, kādas ir galvenās uzņēmumu problēmas kvalitātes sistēmas ieviešanā, kas būtu nepieciešams, lai veicinātu kvalitātes vadību un konkurētspēju vietējā un ārvalstu tirgū un kādas ir atbalstu programmas mazajiem un vidējiem uzņēmumiem.
Pirmkārt, noskaidrošu, kas tad ir mazie un vidējie uzņēmumi, lai tālāk varu pētīt to problēmas un iespējas konkurētspējā.
Saskaņā ar Eiropas likumdošanas aktiem primārais kritērijs, kas nosaka uzņēmuma piederību vienai vai citai grupai, ir darbinieku skaits. Sekundārais kritērijs ir apgrozījums. Komercsabiedrības tiek dalītas četrās grupās - mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. Mikro uzņēmumos ir nodarbināti no viena līdz deviņiem darbiniekiem (apgrozījums ≤2 milj. EUR). Mazos uzņēmumos strādā no 10 līdz 49 darbiniekiem (apgrozījums ≤10 milj. EUR). Lai komercsabiedrībai būtu vidēja uzņēmuma statuss, tai ir jāatalgo no 50 līdz 249 darbiniekiem (apgrozījums ≤50 milj. EUR).…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1119635
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties