Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Uzņēmējdarbības būtība, tās attīstība Latvijā

     Novērtēts!

    Referāts20 Vadība

4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:848454
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.06.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
1.  Uzņēmējdarbības būtība    3
2.  Uzņēmējdarbības vide un formas    9
  Secinājumi    21
  Literatūra    22
Darba fragmentsAizvērt

Uzņēmējdarbības būtība

“Uzņēmējdarbība ir ilgstoša vai sistemātiska ekonomiskā darbība un kapitāla ieguldīšana, kas vērsta uz preču ražošanu, realizāciju, darbu izpildi, tirdzniecību, pakalpojumu sniegšanu nolūkā iegūt peļņu.” Uzņēmējdarbība gan darba apjoma, gan ekonomisko attiecību, gan tehnoloģisko risinājumu ziņā ir individuālā darba augstākā attīstības pakāpe. Uzņēmējs ir nesaistīts un viņam ir pilnīgi brīva rīcības izvēle savā saimnieciskajā darbībā, interesēs, mērķos un centienos. Pēc savas iniciatīvas viņš nosaka nodarbošanās virzienus, ražošanas apjomus, savu ražojumu cenas un noieta tirgu. Tātad uzņēmējdarbību var definēt arī šādi: “Uzņēmējdarbība ir privātu personu, uzņēmumu un organizāciju ilgstoša vai sistemātiska, pašiniciatīvas ierosināta, patstāvīga, savā vārdā uz savu risku un mantisko atbildību veikta saimnieciska darbošanās un kapitāla ieguldīšana, kas vērsta uz preču ražošanu, realizāciju, darbu izpildi, tirdzniecību, pakalpojumiem vai izgudrošanu peļņas iegūšanas nolūkā”.
Viena no galvenajām uzņēmējdarbības funkcijām ir cilvēku vajadzību apmierināšana. Lietas un pakalpojumus, kas paredzēti cilvēku vajadzību apmierināšanai un var būt tirdzniecības priekšmeti, sauc par precēm. Preces tiek radītas saimnieciskās darbības rezultātā, un tās tiek iedalītas: materiālās un nemateriālās. Nemateriālās preces ir dažādas tiesības un pakalpojumi, savukārt materiālās preces iedalās ražošanas precēs, kuras izmanto jaunu preču ražošanā, un patēriņa precēs, kuras kalpo cilvēku vajadzību apmierināšanai. Katrā uzņēmējdarbības sfērā notiek tai raksturīgu darbību veikšana, piemēram, kādā uzņēmējdarbības jomā notiek tikai gatavu preču pirkšana, un šīs preces ir radītas citas uzņēmējdarbības rezultātā. Tā vairumtirgotāji un mazumtirgotāji kā starpnieki pārdod ražošanas uzņēmumu produkciju un par starpniecību saņem noteiktu atlīdzību. Citos gadījumos notiek produkcijas ražošana un tieša pārdošana patērētājiem.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1119635
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties