Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:547338
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.11.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
  Kultūrtūrisms Ropažu Novadā    4
  Esošā tūrisma infrastruktūra un piesaistes objekti, un to stāvoklis (objektu numerācija atzīmēta kartē to atrašanās vietā)    4
  Pašvaldības teritorijā esošie valsts nozīmes aizsargājamie kultūras pieminekļi    4
  Pašvaldības teritorijā esošie vietējas nozīmes kultūras pieminekļi, kuriem pagaidām nav noteikts statuss un tie nav iekļauti aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā    5
  Nozīmīgākie dabas objekti, kas maina savu stāvokli atbilstoši dabas apstākļiem, vai tikuši mākslīgi veidoti    5
  Nozīmīgākās apbūves un ēkas, kurās notiek darbība un/vai tās ir apdzīvotas    6
  Lielākie infrastruktūras objekti, ēkas, viesu nami, kafejnīcas    6
  Esošais kultūrtūrisma piedāvājum s (piedāvātie produkti, objekti un maršruti)    7
  Iespējamā kooperācija ar citām pašvaldībām    8
  Perspektīvie kultūrtūrisma resursi    8
  Ilgtspējīga tūrisma attīstības perspektīvas    9
  pielikumi    10
Darba fragmentsAizvērt

Kultūrtūrisms ir tūrisma veids, kura galvenais mērķis ir iepazīšanās ar kultūrvēsturisko mantojumu un ievērojamām vietām.
Ekonomisko un sociālo ietekmi veido kultūrtūrisma un atbalstošās uzņēmējdarbības radītie ienākumi. Pieaug vietējās ražošanas apjoms, jo kultūrtūrisma darbības ir cieši saistītas ar citām tautsaimniecības nozarēm. Tā kā kultūras tūrismam ir nepieciešami darbinieki, tad attiecīgajā reģionā pieaug nodarbinātība, jo viesi iesaistās vietējā kultūrā un to novērtē. Tas palīdz attiecīgā reģiona iedzīvotājiem un kļūst par reģionālās attīstības pozitīvu katalizatoru. Tādējādi tas uzlabo arī demogrāfisko situāciju reģionos, radot jauniešiem nākotnes perspektīvas. ES valstīs kultūrtūrisms ir svarīgākais instruments reģionālās attīstības stratēģijās. Kultūrtūrisms rada labāku vispārējo infrastruktūru un dzīves vidi – ne tikai tūristiem, bet arī vietējai sabiedrībai, un tāpat arī dažādā darbība aptver visu attiecīgo ceļojuma maršruta teritoriju. Kultūrtūrisms piešķir attiecīgajam maršrutam identitāti, tas kļūst pazīstams, piesaista intereses un cilvēkus, kuri savukārt palīdz reklamēt vispārējo vietējo produkciju. Kultūrtūrisma pozitīvais devums ekonomiskajā un sociālajā attīstībā ir tāds, ka tas vietējiem iedzīvotājiem rada jaunas idejas un vēlmi sadarboties.
Kultūrtūrisms palīdz veidot un nostiprināt identitāti. Tas ir būtisks aspekts nacionālā un vietējā lepnuma un gara saglabāšanai un nostiprināšanai.
Kultūra un mantojums ir būtiski valsts tēla veidošanā, tādējādi kultūrtūrisms var kļūt par izšķiroši svarīgu instrumentu, veidojot pozitīvu valsts starptautisko tēlu.
Pasaulē, kuru nomāc konflikti un ksenofobija, kura bieži vien izaug no pārpratumiem, kultūrtūrisms var veicināt kultūras harmoniju un izpratni starp tautām. Vairāk dziļu zināšanu par citu tautu kultūrām veicinās sapratni un vēlmi sadarboties. Tas sekmē komunikāciju un integrāciju. Kultūrtūrisms rada papildus ienākumus kultūrai un tādējādi ir ļoti svarīgs kultūras atbalsta faktors. Tā kā kultūrtūrisms palīdz dažādot pieprasījumu un paplašināt sezonu, tas ir būtisks arī tūrisma industrijas tālākai attīstībai.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties