Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:577412
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.07.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
1.  Lauku tūrisma loma un vieta viesmīlības industrijā    3
2.  Kurzemes novada raksturojums    5
2.1.  Kurzemes novada ģeogrāfiskais stāvoklis, dabas resursi    5
2.2.  Kurzemes novada kultūrvēsturiskais raksturojums    6
3.  Nakšņošanas iespējas un piedāvājums Kurzemes novadā    8
4.  Atpūtas iespējas Kurzemes novadā    10
4.1.  Atpūtas iespējas laukos    10
4.2.  Aktīvā atpūta    12
5.  Kurzemes novada galvenie tūrisma centri    14
5.1.  Galvenie kultūrvēsturiskie apskates objekti    14
5.2.  Galvenie dabas resursu apskates objekti    16
6.  Kurzemes novada tūrisma attīstības perspektīvas    18
6.1.  Kurzemes novada pašreizējās tūrisma situācijas raksturojums    18
6.2.  Kurzemes novada tūrisma attīstības iespējas    19
  Secinājumi    21
  Izmantotās literatūras saraksts    22
Darba fragmentsAizvērt

Tūrisma pirmsākumi meklējami jau vairākus gadu tūkstošus pirms mūsu ēras. Gadsimtu gaitā no vienkāršas izklaides, piedzīvojumu meklēšanas, svētceļojumiem tūrisms ir izaudzis visā tā lielajā daudzveidībā un šodien norisinās gan uz sauszemes, gan tās dzīlēs, gan uz ūdens, gan ūdenī, gan gaisā, ietverot arī ceļošanu kosmosā.
Kā vēsta Latvijas Tūrisma attīstības aģentūra- Eiropā un visā pasaulē tūrisms ir kļuvis par vienu no vadošajām un visstraujākās izaugsmes nozarēm un tiek uzskatīts par stratēģisku ekonomiskās attīstības un nodarbinātības prioritāti. Eiropai kā ceļojumu galamērķim pieder līderpozīcija visā pasaulē un tās ietekme, īpaši Baltijas jūras reģionā, nākotnē turpinās pieaugt. Šī situācija rada nopietnu izaicinājumu Latvijas tūrisma nozarei.
Kā minēts Ekonomikas ministrijas projektā Latvijas tūrisma attīstības nacionālā programma 2001. - 2010. gadam - Latvijas tautsaimniecībā tūrisms pamatoti ir uzskatāms par vienu no perspektīvajām nozarēm. Latvija var piesaistīt citu valstu ceļotājus ar savu kultūrvēsturisko mantojumu, kā arī ar maz pārveidoto dabu, kas vēl joprojām ir bagāta, daudzveidīga, ar zemu piesārņojuma līmeni, neskatoties uz straujo saimniecības un urbanizācijas attīstību 20. gadsimtā.
Latvijas ģeogrāfiskais stāvoklis ir liela priekšrocība, jo to var viegli sasniegt ar lidmašīnu, kuģi, autotransportu un vilcienu.
Latvijā ir saglabājušās dabīgās ekosistēmas, kuras aizņem vairāk kā 50% no visas valsts teritorijas, kas ir liels retums mūsdienu tehnoloģijas laikmetā. Tā ir kā paradīze pasaules tūristiem, kuri vēlas redzēt zemi, kur daba un tradīcijas ir saglabājušas to sākotnējo skaistumu. Nenoliedzami, ka viens no lielākajiem tūristu pievilinātājiem ir Baltijas jūra un tās piekraste, kura stiepjas 494 kilometru garumā.
Lauku, aktīvais un eko tūrisms ir salīdzinoši jauni tūrisma veidi Latvijas tūrisma tirgū. Šī darba autore uzskata, ka tieši Lauku tūrismam ir visvairāk attīstības iespēju.
Šajā darbā tiks apskatītas lauku atpūtas iespējas Kurzemes novadā. Šī tēma tika izvēlēta, jo Kurzemes novads piedāvā tūristiem iepazīt Baltijas jūras piekrasti visā tās daudzveidībā – smilšainus liedagus, Latvijas augstākās kāpas, oļaino pludmali, tajā pat laikā gūstot priekšstatu par novada iedzīvotāju savdabīgo kultūras mantojumu. Pēc autores domām, Kurzeme ir Latvijas skaistākais novads, un ne veltīgi tas tiek dēvēts par Latvijas Šveici.
Darba gaitā tiks apskatītas lauku un aktīvā tūrisma iespējas šajā novadā, kā arī izpētītas tūrisma attīstības perspektīvas. Tiks raksturoti galvenie tūrisma centri, apskates objekti, nakšņošanas iespējas, aktīvā un pasīvā lauku atpūta.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1117820
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties