Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:404093
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.02.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Gada projekta „Siguldas novadā piedāvātie tūrisma produkti” darba gaitā tika apkopota informācija par valsts politiku tūrisma nozarē, tūrisma produktiem Siguldas novada attīstības plānos un Siguldas novadāvā piedāvāto tūrisma produktu. Par projekta mērķi tika izvirzīts noskaidrot, kādi ir esošie tūrisma produkti Siguldas novadā vai tie ir atšķirīgi un konkurētspējīgi citu pilsētu vidū. Pēdējo gadu laikā arvien lielāka uzmanība tiek pievērsta tūrisma produkta specifikai un tā pasniegšanai gan Latvijas, gan ārvalstu tūristiem. Laikā, kad tūrisma attīstība un jauno reģionu atklāšana pasaules mērogā palielina strauju pieprasījumu pēc jauniem tūrisma reģioniem, Siguldas pilsētai ir jākoncentrē visas tai esošās priekšrocības (novietojums un tūrisma piesaistes), lai Siguldas pilsēta izveidotos par svarīgu tūrisma centru un piedāvātu pievilcīgu un atšķirīgu tūrisma produktu. Par pamatu projektā pielietotā jēdziena tūrisma produkts tika ņemts Dž. Holoveja „Tūrisma bizness” un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izskaidrojums.

Lai objektīvi vērtētu Siguldas novadā piedāvāto tūrisma produkta klāstu, pirmajā darba nodaļā autore apskatītija valsts politiku tūrisma nozarē, dažādus ar tūrisma produktu saistītos dokumentus un normatīvos aktus, kā, piemēram, Latvijas Tūrisma attīstības pamatnostādnes, Latvijas tūrisma attīstības rīcības plāns 2005. gadam un tūrisma likums.

Projekta otrajā daļā autore apskatīja tūrisma produkta definīcijas, Latvijā piedāvāto tūrisma produktu un perspektīvos tūrisma produktus Latvijas tūrisma attīstības pamatnostādņu skatījumā. Latvijas tūrisma produkta stiprās un vājās puses, priekšrocības un apdraudējumi tika apkopoti SVID analīzē šīs nodaļas apakšnodaļā 2.1.punktā.

Trešajā nodaļā apkopots ir Sigulda novadā esošais tūrisma produkts. Nodaļas pirmajā apakšnodaļā autore iepazinās ar Siguldas tūrisma attīstības vēsturi, kas nenoliedzami vēsta par tūrisma attīstību jau senākā pagātnē. Izejot no valsts nospraustajiem uzdevumiem apakšnodaļas 3.2. punktā autore apskatītīja tūrisma produktu Siguldas novada attīstības plānos. Tika apskatītas un analizētas tūrisma iespējas Siguldas novadā ar mērķi noskaidrot to pozitīvās un negatīvās puses. Tuvāk iepazīstoties ar Siguldas novada plānošanas un attīstības dokumentiem autorei radās priekšstats, cik pietiekama vai nepietiekama loma tūrismam ir veltīta no amatpersonu puses, kā arī prioritāšu veidošana nākotnē. Par projekta praktisko pusi var nosaukt - Siguldas novadā piedāvāto tūrisma produkta klāsta apkopojumu, Siguldas novada tūrisma nozares stiprās un vājās puses, iespējas un draudus – SVID analīze, kas aprakstīta apakšnodaļās no 3.2. līdz 3.5.

Darba gaitā tika mēģināts noskaidrot un izvest secinājumus, vai Siguldas novads ir pievilcīgs un vai tajā piedāvāto tūrisma produktu klāsts ir pietiekams un konkurētspējīgs. Veicot tūrisma produktu aprakstu autore iepazinās ar uzņēmējiem un tūrisma speciālistiem, tādējādi izveidojot slēdzienus un projekta nobeigumā sniedzot savus secinājumus un priekšlikumus. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1183974
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties