Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:574757
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.12.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Ķīnas kultūra    3
1.1.  Ķīniešu mentalitāte    3
1.2.  Reliģija Ķīnā    4
1.3.  Ēdiens Ķīnā    4
1.4.  Ķīnas kultūras stereotipi un aizspriedumi    5
2.  Biznesa etiķete Ķīnā    6
4.  Nobeigums    10
  Atsauces    11
  Izmantotā literatūra un informācijas avoti    11
Darba fragmentsAizvērt

4.Nobeigums
Ķīnas kultūrai ir nozīmīga vieta pasaules kultūrā, pateicoties Ķīnas kultūras vēsturei un ieguldījumiem. Ķīnas kulinārija, māksla, dejas, glezniecība un rakstniecība ir pazīstamas visa pasaulē, kas kļuva par iemeslu lielam tūristu skaitam pēdējos gados. 2019.gadā tūristu skaits Ķīnā sastādīja 143 miljnus. (Travelchina, 2019)
Eksistē ļoti daudz stereotipu par ķīniešiem un Ķīnas kultūru, kas rodas no dažādiem tūristiem vai citu valstu iedzīvotājiem, kur ķīnieši ir asimilējuši. Bostonas pētījumā starp ķīniešiem, kuri dzīvo Amerikā, pašiem amerikāņiem bija daudz stereotipu par ķīniešiem, kas rezultātā bija aplami. (Zhu, 2016) Līdzvērtīgi daudz Ķīnā ir aizspriedumu, kas ietekmē ķīniešu darba karjeru un izaugsmi.
Lielas atšķirības ir starp Ķīnas un rietumu valstu biznesa kultūru un komunikāciju, kā rezultātā var radīties nesaprašanas, konflikta situācijas starp uzņēmumiem no dažādām valstīm. Ir būtiski jāizpēta Ķīnas reģionālās biznesa īpatnības, lai uzsāktu sadarbību ar Ķīnas partneriem. Ķīniešu tradicionālie uzskati un manieres ir ievērojamas arī biznesa ētikā, kas atšķiras no rietumu valstu tradīcijām. Ķīniešiem “ģimeniskums” ir ne tikai svarīgs sadzīvē, bet arī biznesa attiecībās, tāpēc ir būtiski ar sadarbības partneriem no Ķīnas izveidot ciešas attiecības un neatteikt satikties vakariņās vai pieņemt dāvanas, kas ir būtsisks žests no Ķīnas uzņēmēju puses.
Kultūras atšķirības starp latviešiem un ķīniešiem ir garīgajā jomā, dažādu dzīves vērtību dēļ, taču līdzīgas paralēles ir rakstura iezīmēs, kas ir kļūdīgi stereotipi gan par ķīniešiem, gan par latviešiem. Abas nācijas ir komunikablas un atvērtas, taču pēc iepazīšanās. Negatīvā kopīgā iezīme ir rasisms un diskriminācija. Līdzīga situācija ir ķīniešiem ar japāņiem un latviešiem ar krieviem.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties