Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:966883
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.06.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kultūra – socioloģijā– ir kādas sabiedrības vai cilvēku grupas dzīvesveids, kas aptver ne vien tēlotājmākslu, mūziku un literatūru, bet arī domāšanas īpatnības, uzskatus, uzvedību, paražas, rituālus, apģērbu un valodu.
Parasti ar vārdu kultūra apzīmē mākslu un vispār intelektuālo darbību.
Kultūra ir viens no galvenajiem dzīves kvalitātes rādītājiem gan attiecībā uz sabiedrību, gan indivīdu, gan vidi. Kultūrai ir izšķiroša loma nacionālās identitātes saglabāšanā. Kultūra nav tikai līdzekļu patērējoša sfēra, kā tas bieži tiek uzskatīts. Tā rada ievērojamas materiālās vērtības, tai ir ne tikai grūti izmērāma garīgā, bet arī tautsaimnieciskā atdeve. Lietojot ekonomikas terminoloģiju, tiek veidotas jaunas darba vietas, veicināts kultūrtūrisms un reģionālā attīstība. Laikā, kad visas kultūras jomās jūtams finansu trūkums, nopietni jādomā par prioritātēm.
Mūsu valsts ir patstāvīga tikai 11 gadus, kas ir ļoti niecīgs periods, salīdzinot ar citām Eiropas valstīm, kurām ir daudz lielāka pieredze šajā un arī citās jomās, mums ir vel daudz kas jāapgūst un jāizjūt neatkarības un demokrātijas augļa saldmi un rūgtumu. Un viena no svarīgākajām lietām, ko arī mūsu sabiedrība un valdība vēlas sakārtot ir likumdošana, lai tas izdotos nevainojami ir jāizkopj tiesiskā kultūra, kas ir likumdošanas svarīga sastāvdaļa.
Tiesiskajai kultūrai ir liela nozīme mūsu sabiedrībbiedrības garīgajai attīstībai un valsts izaugsmei. Tādēļ pēc iespējas dziļāk sabiedrībai vajag izprast un izkopt tiesisko kultūru.
Tiesiskā kultūra ir ļoti aktuāla tēma, par ko varētu runāt, it īpaši tāpēc, ka mēs tik sparīgi tiecamies uz Eiropas Savienību. Jo kam gan būsim vajadzīgi ar neizkoptu kultūras līmeni un pasīvu sabiedrību. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties