Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:833569
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    5
1.  Kriminālprocesa jēdziens    6
2.  Kriminālprocesa izbeigšanas veidi    11
2.1.  Kriminālprocesa izbeigšana nosacīti atbrīvojot no kriminālatbildības    12
2.2.  Kriminālprocesa izbeigšana ar prokurora priekšrakstu par sodu    17
3.  Nobeigums    24
4.  Izmantotā literatūra    28
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Vācu tiesību zinātnieks N. Horns tiesības definē šādi: tiesības ir valsts garantēto vispārīgo normu kopums cilvēku kopdzīves regulēšanai un starp cilvēkiem radušos konfliktu likvidēšanai ar nolēmumu palīdzību .
Rakstot darbu, ir gūta pārliecība, ka tieši šis apgalvojums atbilst situācijai mūsdienās Latvijas Republikā. Valsts sava tiesiskuma, drošības un kārtības nodrošināšanai ir izstrādājusi un pieņēmusi virkni likumu, kas nosaka šos principus un liek, lai arī piespiedu kārtā, bet sabiedrības locekļiem ievērot likumus. Tos, kas pārkāpj šos likumus, sauc likumā paredzētajā kartībā pie atbildības, un nav svarīgi kā tiek nosaukts sods - nosacīts vai reāls, sods par nodarījumu tiek piemērots, balstoties uz savāktajiem pierādījumiem lietā un tiek piemērots pamatojoties uz procesuālajām normām, ko arī nosaka likums. Tādejādi tiek ievēroti virkne principu, kas ietverti Satversmē un specialajās likuma normās – tiesiskuma, likumības un vienlīdzības principi, kā arī pats par sevi saprotams nevainīguma prezumpcijas princips.
Darbā tika analizēts kriminālprocesa jēdziens un divi tā pabeigšanas veidi un to īpatnības, kā arī tiesu praksē radušās situācijas piemērojot šos kriminālprocesa pabeigšanas veidus. Kriminālprocess ir veids kā noziedzīga nodarījuma kaitējumu vērsts par labu – tas ir darbību kopums, kas ļauj izmeklēt, pierādīt personas vainu un saukt pie atbildības, novērst materiālo kaitējumu un atlīdzināt sabiedrības priekšā morālo nodarījumu. Laika gaitā šis process ir attīstījies no nekontrolējama un nežēlīga, līdz morāles, tikumiskas, tiesiskas un vienlīdzības principu ievērojoša darbību procesa, ko kontrolē valstī speciāli izveidotas institūcijas un amatpersonas. Tiek nemitīgi veikti labojumi, lai šis process tiktu optimizēts un panākta lielāka efektivitāte, process tiek veikts, lai pēc iespējas mazāk iejauktos iesaistīto personu privāto tiesību ierobežošanā un personīgās dzīves aizskārumā. Svarīgi ir apzināties personas vainu un nodarīto kaitējumu un atrast veidu kā līdzsvarot sociālo taisnīgumu, un, ja nodarītais kaitējums ir minimāls, tad pareizs ir likumdevēja risinājums atlīdzināt kaitējumu materiālā – naudas izteiksmē vai piespiedu darbā sabiedrības labā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1346622
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties