Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:876764
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.10.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 19 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Kriminālprocesa būtība un nozīme    5
4.  Civilprasības kriminālprocesā    13
5.  Tiesu prakse krimināllietās ar civilprasībām    18
6.  Nobeigums    22
7.  Izmantotā literatūra    26
Darba fragmentsAizvērt

Cik sena ir cilvēce, tik sens ir noziegums, un tikpat sens ir zaudējums, kas nodarīts izdarot noziegumu. Ja paskatās uz tiesību vēsturi, tad vizuāli tā ir līdzīga kokam, kam ir viena sakne un stumbrs, bet zaru- dažādu tiesību nozaru- daudz. Zari ir gan lieli,gan mazi,bet dažviet tie pārklājas. Tāpat ir krimināltiesībās, kas vēsturiski sakņojas kopā, bet attīstoties veido katrs savu zaru,tāpat ir arī civilprocesā un kriminālprocesā.Tiesības uz zaudējuma atlīdzību ir paredzētas abos iepriekšminētos. Civilprocesā to ir vairāk, tas ir pašsaprotami, savukārt kriminālprocess risina savus specifiskos uzdevumus. Vārdu salikums- civilprasība- krimināprocesā nosaka gan kopīgo gan atšķirīgo, kas pastāv starp kriminālprocesu un civilprasību . Civilprasības risināšana ir civiltiesību procesuālo tiesību pamatdarbības lauks. Kriminālprocesa uzdevums ir ātri un pilnīgi atklāt noziedzīgus nodarījumus, noskaidrot vainīgos un nodrošināt likumu pareizu piemērošanu,tā, lai katra persona, kas izdarījusi noziedzīgu nodarījumu, tiktu taisnīgi sodīta un neviens nevainīgais netiktu saukts pie kriminālatbildības un notiesāts. Kriminālprocesuālo kārtību nosaka Latvijas Kriminālprocesa kodekss . Šī kārtība ir vienota un obligāta visās krimināllietās, tiesu prokuratūru un izziņas iestādēs. Precīzi kriminālprocesa uzdevums ir noteikts Latvijas Kriminālprocesa kodeksa 2.pantā:
“Kriminālprocesa uzdevums ir ātri un pilnīgi atklāt noziedzīgus nodarījumus, noskaidrot vainīgos un nodrošināt likumu pareizu piemērošanu, lai katra persona, kas izdarījusi noziedzīgu nodarījumi, tiktu saukts pie kriminālatbildības un notiesāts”.1…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties