Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:141948
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.11.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 17 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Pierādīšanas teorija un tās jēdziens    5
2.  Pierādīšanas būtība un mērķis    9
2.1.  Pierādīšanas priekšmets    10
2.2.  Pierādīšanas līdzekļi    12
2.3.  Pierādīšanas subjekti    13
3.  Pierādīšanas pienākums    17
4.  Pierādīšanas struktūra, standarts un robežas    19
4.1.  Pierādīšanas mērķis    20
4.2.  Pierādīšanas standarts    20
4.3.  Pierādīšanas robežas    21
  Secinājums    23
  Izmantotā literatūra    25
Darba fragmentsAizvērt

Pierādīšanas temats ir viens no lielākiem un sarežģitiem kriminālprocesā, ka arī no sēniem laikiem cilvēks tic tikai tam, kas ir pierādīts. Šīs cilvēku skeptiskās attieksmes dēļ tic tikai tam, kas ir pilnībā pierādīts, ar faktiem, tas ir, iekļauts arī kriminālprocesuālajā lietvedībā.
Prasība, lai viss tiktu pierādīts ir labi saprotama un obligāta. Pirmkārt, tā ir garantija, ka netiks notiesāta neviena nevainīga persona, tā ir viena no vispārīgiem tiesību principiem- nevainīguma prezumpcija. Otrkārt, notiesājot vainīgo personu, tiek noskaidrota viņas vainas pakāpe. Treškārt, vienīgi pamatojoties uz pierādījumiem tiek noskaidrota faktiskā patiesība sakarā ar notikušo noziedzīgo nodarījumu.
Krimināllietas ietvaros tiek veikta izmeklēšana un ideālā gadījumā, pamatojoties uz veiktajiem izmeklēšanas rezultātiem prokurors pierāda tiesā tiesājamās personas vainu, tiesnesis konstatē reālo patiesību – kā ir noticis noziedzīgs nodarījums, kura persona ir vainīga tā izdarīšanā, kādi ir atbildību pastiprinoši un atbildību mīkstinoši apstākļi, un tad tiesnesis paziņo savu spriedumu lietā. Šāds ir galvenais krimināllietvedības uzdevums.
Veicot pierādīšanu tiek veidots spriedumā likumīgais pamatojums, un veiktā pierādīšana liecina par objektīvi veiktu izmeklēšanu.
Pierādīšana un pierādījumu vākšana, pielietošana gan krimināllietās, gan civillietās, gan kriminālprocesā ir ļoti sarežģīts process, ļoti darbietilpīgs, jo ir jāanalizē katrs pierādījums, tas vēl ir jārealizē pierādīšanā, tāpēc arī izvēlējos šo tematu. Kriminālprocesa zinātnē kā viens no nozīmīgākajiem jēdzieniem lieto, jēdzienu – pierādīšana.
Uzskatu, ka katram juristam kvalifikācijai obligātā prasība ir zināšanas un prasme veikt pierādīšanu. Attiecīgi katrs jurists mācās pierādīšanu veikt pats. Kļūdas pierādīšanā var izraisīt ļoti smagas sekas. Tas nosaka, ka prasme pierādīt procesā ir ne mazāk svarīga par likumu un tiesību zināšanām un izpratni.
Studiju darba uzdevums ir izprast pierādīšanas nozīmi kriminālprocesā, tā jēdzienu, būtību, pierādīšanas subjektus, pienākumus, standartu, līdzekļus un robežas, kā arī problēmas, kuras ir saistītas kriminālprocesā ar pierādīšanu.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1167147
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties