Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:210055
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.06.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Savā profesionālajā pieredzē koučingu esmu izmantojusi mērķtiecīgi kā darbinieka kompetenču attīstību. Manā komandā bija darbinieks, kas izcēlās ar nevēlēšanos pašam risināt problēmas, kas rezultējās ar to ka daudzi darbi netika izdarīti, lēmumi netika pieņemti un es, kā vadītājs, pastāvīgi tiku raustīta un biju spiesta risināt šīs situācijas jomā, kura vija viena no piecām manā pārraudzībā esošajām jomām. Individuālās sapulcēs, sāku izmantot pieeju “esi stulbs un slinks”. Sāku uzdot daudz dažādus jautājumus, liku darbiniekam pašam domāt situāciju risinājumus un analizēt kādas katram risinājumam varētu būt sekas. Rezultātu ilgi nebija jāgaida. Pēc dažiem mēnešiem tas pats darbinieks pie manis nāca jau ar trīs iespējamiem situāciju atrisināšanas variantiem, uzskaitot katra risinājuma “plusus” un “mīnusus”, un sniedzot savu redzējumu, kurš no risinājumiem viņaprāt būtu vislabākais.
Vadot dažādas komandas, gan jau nostabilizējušās, gan jaunizveidotās, efektivitātes celšanai izmantoju ne tikai koučingu, bet arī Edvarda de Bono “6 domāšanas cepures”. Pieeja, ka komanda uz konkrēto situāciju vienlaicīgi skatās no vienāda skata punkta, ļauj situāciju atrisināt īsākā laika periodā. Bez tam “6 domāšanas cepures” iemāca cilvēkam pašam izanalizēt ikvienu situāciju strukturēti, apskatot to no dažādiem skata punktiem un pieņemt izsvērtu un objektīvu lēmumu, nevis balstītu uz emocijām.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties