Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:946754
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Konflikts, tā būtība    4
  Konfliktu tipi    5
  Konfliktu veidi    6
  Konfliktu iemesli    7
  Konflikta attīstība    8
  Konfliktu atrisināšanas stili    8
  Praktiskā daļa    9
  Secinājumi    10
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    11
Darba fragmentsAizvērt

Ievads

Dzīves tempam un darījuma rosībai kļūstot arvien straujākai, daudzkārt palielinās arī konfliktu iespējas. Divdesmit pirmajā gadsimtā izredzes gūt sekmes biznesā būs tikai tiem, kas pratīs sadarboties kopā ar cilvēkiem. Maz ir jomu, kur cilvēks panākumus spēj gūt vienatnē. Bieži vien esam atkarīgi no kolēģiem, sadarbības partneriem. Kā rīkoties sarežģītās situācijās? Teorētiski šķiet viss viegli izskaidrojams, taču realitāte izrādās ne tik vienkārša, jo cilvēki ir ļoti dažādi- katrs ar savu pagātni, uzskatiem, dažādu notikumu uztveri, personības īpatnībām, prioritātēm. Tādēļ svarīgi ir apgūt prasmi atbruņot kareivīgi noskaņotus cilvēkus un likvidēt konfliktsituācijas. Sažņaugtām dūrēm strādāt nav iespējams.
Lai gūtu sekmes darbā un personiskajā dzīvē, ir svarīgi izprast kāpēc rodas konflikti un kā tie ietekmē notikumu attīstību. Spēja veiksmīgi strādāt ar cilvēkiem panākt, lai viņi arī sarežģītās situācijās piekristu sadarboties, nekad nav bijusi tik svarīga kā šodien.
Šī darba mērķis ir uzzināt, kas ir konflikts, konfliktu veidi, tipi, stili, kas ir pozitīvs, kas ir negatīvs konfliktos, Konfliktu iemesli, konflikta attīstība un kādi ir konflikta atrisināšanas stili. Tas viss ir saistīts ar organizācijas iekšējo vidi, starp darbiniekiem un vadītājiem: gan horizontālajā, gan vertikālajā virzienā.
Praktiskajā daļā es aprakstīju vienu piemēru par konfliktu kādā firmā un kādas tam bija sekas, un konflikta iespējamās sekas.
Darbu rakstot, galvenokārt balstījos uz šādiem avotiem; I.Forands “Personālvadība” Rīga, 1998.g.un žurnāla “Kapitāls” Nr.1(25),2000.g.I.Bergmanes rakstu “Defektu pārvērst efektā” kā arī V.Praude, J.Beļčikovs “Menedžments”, Rīga,1996.g.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties