Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:657978
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
  Konfliktu veidi    3
  Konflikta atrisināšanas metodes    9
  Secinājumi    12
  Izmantotās informācijas avotu saraksts    13
Darba fragmentsAizvērt

Konflikts ir divu pušu interešu sadursme, kurā vienas puses interešu īstenošana reāli vai arī tikai šķietami izslēdz otras puses interešu īstenošanu. Ar vārdu „intereses” nav jāsaprot tikai intereses, bet arī mērķi, uzskati, pozīcijas utt. Konflikta gadījumā puses var būt divi vai vairāki cilvēki, dažādas grupas vai motīvi iekšēja konflikta gadījumā.
Konflikti cilvēka sastopami vienmēr. Katra puse dara visu, lai tiktu pieņemts tās viedoklis vai mērķis, un attiecīgi traucē pretējai pusei darīt to pašu. Konfliktu iemesli ir dažādi, taču tiem ir arī kopējas īpašības – izjaukt pastāvošo kārtību, meklēt jaunas patiesības kritērijus, izvirzīt jaunas savstarpējo attiecību normas un pieprasīt to atzīšanu un kanonizēšanu.
Kad cilvēki domā par konfliktu, viņi visbiežāk šo vārdu asociē ar agresiju, draudiem, strīdiem, naidu u.tml. Tādēļ dominē uzskats, ka konflikts vienmēr ir nevēlama parādība, ka no tā iespējami jāizvairās un ka tas jāatrisina jau pirmsākumos, taču vairumā gadījumos konflikts palīdz parādīt visdažādākos uzskatus, dod papildus informāciju, palīdz parādīt iespējamās alternatīvas vai problēmas utt. Konflikta loma galvenokārt ir atkarīga no tā, cik efektīvi to vada, lai atrisinātu, bet, lai vadītu konfliktu, ir jāizprot konflikta situācijas rašanās iemesli.
No visa iepriekšminētā izriet darba mērķis, kas ir aplūkot kādi konflikti pastāv un kā tos iespējams visefektīvāk risināt.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties