Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:637094
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.12.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Algoritmi tiek sastādīti dažāda veida informācijas apstrādei. Takā bieži ir jāapstrādā lieli vienveidīgi informācijas masīvi, tad dažos gadījumos izdevīgāk un ātrāk sanāktu, ja šī visa informācija būtu kaut kādā veidā apstrādāta. Ar sakārtotu informāciju ir vieglāk strādāt, ātrāk atrast vajadzīgos datus, arī pārliecināties vai mūs interesējošais ieraksts šajā masīvā vispār eksistē. Arī salīdzināt šādus masīvus ir ātrāk. Protams, arī veikt papildināšanu, lai sakārtojums paliktu spēkā.
Informācijas kārtošana ir ļoti būtiska datoru darba sastāvdaļa. Ir konstatēts, ka aptuveni 25%-30% datoru darbības laika tiek patērēts, lai kaut kādā veidā kārtotu informāciju, tāpēc ir izstrādāti visdažādākie algoritmi un metodes, kā šos algoritmus salīdzināt savā starpā. Tas, kādu algoritmu izdevīgāk izvēlēties, atkarīgs arī no izpildītāja komandām – no tā, ko un cik ātri mēs varam veikt kārtošanas procesā. Piemēram, ja kārtojamais masīvs ir ierakstīts datora operatīvajā atmiņā, tad izdevīgāk ir izmantot citas kārtošanas metodes nekā tad, ja masīvs atrodas uz cietā diska.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties