Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:610417
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
1.  Objekta apraksts    3
2.  Procesi un dokumenti    4
3.  Kadastrālās vērtības aprēķināšana    7
  Secinājumi    10
  Bibliogrāfiskais saraksts    11
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienās nekustamā īpašuma kadastrālajai vērtībai ir būtiska nozīme valsts saimnieciskajā darbībā. Kadastrālo vērtību galvenokārt izmanto nekustamā īpašuma nodokļa aprēķināšanā un valsts nodevas aprēķināšanai. Svarīgi, lai kadastrālās vērtības noteikšanai būtu pieejami precīzi dati par nekustamajiem īpašumiem un tie tiktu regulāri atjaunoti.
Kursa darba galvenais uzdevums bija iepazīties ar kadastrālās vērtēšanas būtību, pamatprincipiem, ēku kadastrālo vērtību aprēķināšanas kārtību un to ietekmējošajiem lielumiem, kā arī jāveic kadastrālās vērtības un datu aktualizāciju nekustamajam īpašumam –zemei, dzīvojamajai ēkai un jaunbūvei (nedzīvojamajai ēkai).
Kadastrālās vērtības noteikšana ir sarežģīts process, kuru aprēķina automatizēti pēc vienotas formulas, balstoties uz Kadastra informācijas sistēmā reģistrētiem datiem, nevis prognozējot vai pieņemot, kāda vērtība īpašumam varētu būt nākotnē. Kadastrālo vērtību cenšas maksimāli pietuvināt tirgus vērtībai, bet, tā kā kadastrālās vērtības noteikšanai tiek izmantota informācija par diviem gadiem, tad vērtības nobīde ir aptuveni par gadu līdz pusotram, ja nekustamā īpašuma tirgus būtu stabils, tas kadastrālās vērtības varētu pēc iespējas ātrāk pietuvināt tirgus vērtībai. Veicot kadastrālo vērtēšanu subjektīvisms tiek izslēgts.

Nekustamais īpašums, piederošs Jānim Osim (personas kods 123456-23411), ar kadastra numuru 8076 004 0033 atrodas Rīgas rajonā, Mārupes pagasta, Lielā ielā 2 un ir reģistrēts Valsts zemesgrāmatas nodalījumā ar numuru 12752, kura sastāvā ir zemes vienība ar kopējo platību 1748 m2 ar kadastra apzīmējumu 8076 004 0033, kā arī būve ar kopējo platību 206 m2 ar kadastra apzīmējumu 8076 004 0033 001.
Nekustamajam īpašumam noteiktie apgrūtinājumi:
aizsargjoslas teritorija gar elektrisko tīklu kabeļu līniju – 0.375 m2
Atsavināšanas aizliegumi nav.
Tiek pievienota daļa no blakus esošas zems vienības. Kadastra apzīmējums- 8076 004 036. Zemes lietošanas veids ir- lauksaimnieciska rakstura uzņēmumu apbūve. Šī zemes gabala platība sastāda 312 m2. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1128593
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties