Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:905584
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas Latvija ir mērojusi ceļo no plānveida līdz jauktai ekonomika. Kopš tā laika ir pamainījusies sabiedrības vairākuma izpratne attiecībā uz nekustamo īpašumu un īpašumtiesībām. Padomju laikā viss nekustamais īpašums piederēja valstij, tāpēc līdz ar neatkarības atgūšanu viss sabiedrības vajadzībām nepieciešamais – dzīvojamais, rūpnieciskais un tirdzniecības nekustamā īpašuma fonds bija jāsadala starp to bijušajiem īpašniekiem un starp tiem, kam tas visvairāk pienākas.
Privatizācijas process lika pamatus nekustamā īpašuma tirgus atdzimšanai, jāatzīst, ka sākotnēji šis tirgus bija mazaktīvs un pastāvēja mazs pieprasījums, jo iedzīvotāji vieglāk varēja privatizēt savas dzīvojamās un zemes platības par izsniegtajiem privatizācijas sertifikātiem.
Mājoklis ir viena no svarīgākajām katra cilvēka fundamentālajā vērtībām, kura veido gan dzīves komforta gan drošības, gan ģimenes pastāvēšanas bāzi. Aizvien pieaugošā nekustamā īpašuma loma cilvēku dzīvē, arī Latvijā radīja pieprasījuma pēc nekustamā īpašuma pieaugumu, īpaši tas bija novērojams pēc 2004. gada, kad Latvija iestājās ES. Šī Latvijas iestāšanās ES iedzīvotājiem un uzņēmējdarbībai, jo īpaši investoriem, radīja stabilitātes un ilgtermiņa ekonomiskās augšupejas priekšstatu, kas salīdzinoši strauji atspoguļojās kredītpolitikas liberalizācijā, investīciju apjomu pieaugumā un iedzīvotāju dzīves līmeņa izaugsmē. Šie trīs faktori būtiski palielināja nekustamā īpašuma cenas un banku kredītportfeļus. Tēmas aktualitāte arī izpaužas faktā, ka daudzi vienaudži gan kursa biedri, gan citi ir saskārušies ar grūtībām nekustamo īpašumu jomā, jo uzsākot studijas radās jautājums, kur dzīvot, cik maksāt un pirkt vai īrēt?
Referāts ir sadalīts divās daļās- teorētiskajā un praktiskajā daļā. Referāta teorētiskajā daļā autore apskata, kas ir nekustamais īpašums, kas ir nekustamā īpašuma tirgus, tā dalībnieki un klasifikācija. Referāta praktiskajā daļā, izmantojot nekustamā īpašuma aģentūras SIA „REKVA” piedāvātās cenas, apskatu 3 mājokļu veidu cenu attiecību 2006.gada beigu periodā un šobrīd ( 2008. gadā ), kā arī, kas šīs cenas ir ietekmējis.
Rakstot referātu saskāros ar grūtībām iegūt teorētisko informāciju par nekustamo īpašumu un nekustamo īpašumu tirgu, kā vienu no tirgus veidiem, tādēļ rakstītais pārsvarā ir balstīts uz informāciju, kas atrodama nekustamo īpašumu mājas lapās un to izveidotajos tirgus apskatos, mutiskās informācijas, ko guvu nekustamo īpašumu birojā SIA „REKVA” un pašas zināšanām.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties