Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:768787
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
I nodaļa  Izglītības iespējas Latvijā un ārzemēs    7
1.1  Izglītības iespējas Latvijā    7
1.2  Izglītības iespējas ārzemēs    15
II nodaļa  Tālākās izglītības plāni un iespējas    29
2.1  Mani izglītības plāni un iespējas    29
2.2  Īslīces vidusskolas jauniešu plāni pēc vidusskolas beigšanas    32
III nodaļa  Kreditēšanas iespējas un noteikumi Latvijā un ārzemēs    36
3.1  Kreditēšanas iespējas un noteikumi studijām Latvijas augstskolās    36
3.2  Kreditēšanas iespējas un noteikumi studijām ārvalstīs    40
  Nobeigums    41
  Anotācija    42
Darba fragmentsAizvērt

Izdarīt izvēli par to, ar ko saistīt savu dzīvi jauniešiem nav viegli. Liela daļa Latvijas jauniešu , mācoties vidusskolas pēdējās klasēs, vēl nezin vai studēs un, ja studēs, tas, ko studēs. Es izvēlējos šo tematu, jo tas skar arī mani.
Mans izvēlētais temats ir aktuāls, jo, pirmkārt, mūsdienu jauniešu vidū mācīties ir populāri un moderni. Otrkārt, tas, kādu darbu jaunietis savā dzīvē strādās un kādu atalgojumu par to saņems, lielā mērā ir atkarīgs no iegūtās izglītības. Mūsdienās, lai iegūtu labi atalgotu darbu, izglītībai ir ļoti liela nozīme, tāpēc Latvijā ir procentuāli daudz cilvēku, kuri ieguvuši augstāko izglītību. Līdz ar to šis jautājums Latvijā ir aktuāls.
Kamēr Latvija nebija iestājusies ES jauniešiem no Latvijas, lai studētu Eiropas un pasaules valstīs, studiju maksa bija augstāka un arī citi noteikumi atšķīrās no tiem, kādi bija šīs valsts jauniešiem. Tomēr līdz ar 2004.gada 1.maiju Latvija pievienosies ES. Un viens no svarīgākajiem principiem ES izglītības politikā ir nediskriminējošas tiesību nodrošināšana uz izglītību. Tas nozīmē, ka valstij aizliegts radīt sliktākus noteikumus skolēniem vai studentiem, kas nāk no citas dalībvalsts, nekā tie ir noteikti pašas valsts iedzīvotājiem. Latvijas likumdošanā šis noteikums jau tiek ievērots pilnībā. Izglītības likums 12.pants 5.punkts: Eiropas Savienības valstu pilsoņiem un viņu bērniem, kas izglītību iegūst Latvijā, maksa par izglītību tiek noteikta un segta tādā pašā kārtībā kā Latvijas Republikas pilsoņiem un pastāvīgajiem iedzīvotājiem.
Šim zinātniski pētnieciskajam darbam ir svarīga gan teorētiskā, gan praktiskā nozīme. Praktiskā nozīme – ja šis darbs būs pieejams, piemēram, mūsu skolas bibliotēkā, tad vidusskolnieki varēs atrast visu sev nepieciešamo informāciju par izglītības iespējām, turklāt tas viss būs savākts un sakārtots vienkopus. Tas atvieglos vidusskolēna izvēli, jo tas prasa daudz laika, centības un darba, lai savāktu informāciju par izglītību dažādās valstīs. Un informācija par kreditēšanas iespējām ārzemēs vispār ir ļoti maz. Nozīme ir būtiska man pašai, jo es būšu izpētījusi izglītības iespējas Latvijā un ārzemēs, kā arī būšu iepazinusies ar kreditēšanas iespējām. Teorētiskā nozīme- tiks izpētītas dažādu ES valstu izglītības sistēmas, tās salīdzinātas ar Latvijas izglītības sistēmu.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1160188
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties