Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
11,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:973881
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.10.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    4
2.  Navision Attain priekšrocības    6
2.1.  Biznesa vadībā    6
2.2.  Produktivitātes palielināšana    7
2.3.  Konkurētspējas palielināšana    8
2.4.  Piemērotība    9
2.5.  Lietotājam draudzīgs interfeiss    9
3.  Sistēmas tehniskais raksturojums    10
3.1.  Integrēta izstrādes vide    10
3.2.  Relāciju datubāzes pārvaldības sistēma    10
3.2.1.  Izstrādes vide    10
3.2.2.  Datu versiju pārvaldīšana    11
3.2.3.  Klienta/Servera komunikācijas mehānisms    12
4.  Funkcionalitāte    14
4.1.  Finansu pārvaldība (FM)    14
4.2.  Klientu attiecību pārvaldība (CRM)    15
4.3.  Izplatīšana    17
4.4.  Ražošana    20
4.5.  E-komercijas risinājumi    23
4.6.  Projektu vadība    24
4.7.  Globālās dimensijas    25
5.  Moduļi    27
5.1.  Virsgrāmata    27
5.2.  Pamatlīdzekļi    31
5.3.  Pārdošana un ieņēmumi    33
5.4.  Klientu attiecību pārvaldība (CRM)    39
5.5.  Servisa centrs (CRM)    41
5.6.  Iepirkumi un maksājumi    43
5.7.  Noliktavas pārvalde    48
5.8.  Ražošana    54
5.9.  Ražošanas jaudu plānošana    54
5.10.  Resursi    55
5.11.  Darbi    57
5.12.  Cilvēku resursi    58
5.13.  E-komercijas risinājumi    60
6.  Paplašinātie risinājumi    66
6.1.  Nomenklatūras budžets    66
6.2.  Produkcijas pašizmaksa    68
6.3.  Lidostas billinga sistēma    69
6.4.  Lidostas pakalpojumu pašizmaksas un ienesīguma analīzes bloks    72
6.5.  Personāla datu uzskaites un analīzes sistēma    73
6.6.  Mazumtirdzniecības POS sistēma    73
6.7.  Nekustamā īpašuma pārvaldības norēķinu sistēma (NBS)    76
  Secinājumi    78
  Izmantotās literatūras saraksts    80
Darba fragmentsAizvērt

Neatkarīgi no uzņēmuma darbības profila, mūsdienās galvenā konkurētspējas panākumu atslēga ir spēja pielāgoties mainīgajai tirgus struktūrai. Lai uzņēmuma vadība pietiekami operatīvi un efektīvi varētu pildīt savus pienākumus un funkcijas (budžeta plānošana, uzņēmuma tirgus stratēģijas izvēlē, mārketinga stratēģijas noteikšana, personāla vadības jautājumu risināšana, grāmatvedības atskaišu analīze, pārdošanas vai ražošanas procesu kontrole, visu uzņēmumā notiekošo procesu monitorings) tai nepieciešama ir viena kopēja sistēma, kurā ir pieejama informācija par visiem uzņēmumā notiekošajiem procesiem un visiem uzņēmuma finansu rādītājiem.
Labam programmnodrošinājumam ir nozīmīga loma jebkura uzņēmuma veiksmīgas darbības un attīstības nodrošināšanā. Šajā darbā tiek pētīta biznesa vadības programmatūru loma uzņēmējdarbībā, kā arī iespējamie programmatūras risinājumi, kas ļauj ietekmēt uzņēmēju lēmumus sākot ar jautājumiem, kas skar investīcijas līdz pat personāla vadības jautājumiem.
Patreiz tirgū ir pieejams liels daudzums dažādu programmnodrošinājumu, kas sola uzlabot, atvieglot un optimizēt uzņēmuma darbību. Kā piemērus var minēt kaut vai daudzos Microsoft piedāvātos produktus (Navision Axapta, Navison Attain utt.), vai arī citu kompāniju ražojumus (Scala, Concorde XAL, DAIS, Tildes Jumis, Hansa Financials utt.).
Piemēram, Scala salīdzinājumā ar Navision ir tikai nedaudz lētāka sistēma, kas pilnībā atbalsta "klients-serveris" režīmu un nodrošina datu bāzes ātrdarbību un stabilitāti. Scala lieto datu bāzes sistēmu MS SQL vai Pervasive SQL (Btrieve) un lietojama MS Windows NT/2000/XP vai Novell NetWare tīklos ar Windows NT/2000/XP darbstacijām. Komplekss sastāv no dažādiem moduļiem: Finanses, Loģistika, Speciālie u.c.
Navision Axapta ir ļoti dārga programmatūra un ar laiku iespējams kļūs vēl dārgāka. Navision Axapta ir uzņēmuma biznesa un finansu vadības datorsistēma, kas salīdzinot ar citām Microsoft Business Solutions programmām, ir piemērota lielāku un sarežģītāku uzņēmumu prasībām. Tāpēc Navision Axapta galvenokārt paredzēta lieliem Latvijas uzņēmumiem vai vidēja lieluma kompānijām ar sarežģītu darbības specifiku.
Šajā darbā detalizēti tiek aplūkota Microsoft programma Navision Attain, kas ļāva darba grupai saprast, kā tieši iespējams uzlabot uzņēmuma darbību pielietojot mūsdienīgu programmnodrošinājumu, kas mūsuprāt ir visvieglāk piemērojams lielākajai daļai dažādu nozaru uzņēmumu. Navision Attain ir biznesa vadības programmatūra vidēja lieluma uzņēmumiem, kuri darbojas dažādās uzņēmējdarbības sfērās: vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība, serviss, celtniecība, ražošana, transports un loģistika, apdrošināšana, nekustamais īpašums, lauksaimniecība u.c. Ar šīs programmatūras palīdzību, tāpat kā ar tai līdzīgām iespējams uzlabot biznesa procesus, minimizēt izdevumus, palielināt savu tirgus daļu, izveidot elektronisko veikalu, un, protams, arī daudzus citus procesus.
Navision Attain pamatā ir integrēta izstrādes vide C/SIDE (Client/Server Integrated Development Environment). C/SIDE ir izstrādāta klienta–servera arhitektūrai. Vide sastāv no ātrdarbīgas, mērogojamas relāciju datubāzes (RDBMS) un objektorientētas, notikumiem vadāmas ceturtās paaudzes programmēšanas valodas – C/AL.
C/AL valodas izmantošana nodrošina jaudīgus rīkus standarta sistēmas pielāgošanai pasūtītāja vajadzībām, kā arī jaunu pielikumu izstrādei ar jebkuru nepieciešamo funkcionalitāti.

3.2. Relāciju datubāzes pārvaldības sistēma
Relāciju datubāzes pārvaldības sistēma - RDBMS (Relation Database Management System) ir pilnībā integrēta uzņēmuma vadības sistēmas sastāvdaļa un līdz ar to ir vislabāk piemērota šāda tipa biznesa uzdevumu risināšanai. Vispārēja sistēmas integrācija nodrošina drošības līmeni, kurš atbilst visaugstākajiem drošības standartiem.
Datubāzes vadības sistēma atbalsta optimistiskās konkurences mehānismu, kurš balstās uz datubāzes versiju kontroli. Visi darbinieki var izmantot datubāzi vienlaicīgi un saņemt svaigāko saglabāto informāciju. Datubāze ir viegli mērogojama, tāpēc palielinoties datu apjomam, transakciju un lietotāju skaitam ir viegli palielināt datubāzes apjomu. Gadījumos, kad Navision Attain standarta datubāzes apjomi un ātrdarbība ir nepietiekami, ir paredzēta iespēja izmantot Microsoft SQL 2000.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1128560
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties