Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:398411
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Izvēlējos izlasīt I. Plotnieka grāmatu „Psiholoģija ģimenē”. To izvēlējos tāpēc, ka man vienmēr ir saistījušas sarunas, kurās tiek apspriest, kā tad īsti jāaudzina bērni. Šī grāmata man patiesi likās saistoša un interesanta. Tajā nav viennozīmīgi dotas atbildes uz jautājumu, kā pareizi audzināt bērnus, bet gan viss tiek apskatīts gan no pozitīvās, gan negatīvās puses. Es vairāk apskatīju astoņas svarīgas lietas, kas saistītas ar bērnu audzināšanu, proti, uzslavas, bērni starp lielajiem, uzticēšanās un piesardzība, ka palīdzēt mācībās, sargāt no negatīvas ietekmes, par to, kā vecākiem jākalpo par paraugu, kā arī pavisam elementāras audzināšanas aspekts kā pieklājība.
Uzslavas. Uzskatu līdzīgi kā grāmatas autors, ka bērnu nevajag pārlieku uzslavēt, bet ja slavē, tad labāk to parādīt caur savām emocijām, nevis izteikt konkrētu uzslavu. Piemēram, ja bērns pats ir apņēmies un nomazgājis traukus, tad vecākiem nevis uzslavēt tieši šo konkrēto bērna darbību un teikt: „Malacītis, ka nomazgāji traukus!”, bet parādīt caur emocijām, ka vecāki jūtas tik labi pašreiz un ka tas, ka bērns ir nomazgājis traukus, ļauj, piemēram, viņiem ilgāk atpūsties, vairāk pavadīt kopīgi laiku un tml. Un tādējādi bērns nākošreiz atkal gribēs iepriecināt vecākus, izdomās kā to panākt, ko izdarīt, lai sajustu to gandarījumu, ka kādam ar paveikto darbiņu liek justies labāk un patīkamāk. Bērns ir ieguvis sava veida gandarījuma sajūtu un tai pašā laikā iemācās izpalīdzēt, saredzēt kur un kā varētu palīdzēt vecākiem. Manuprāt, tas iedarbojas daudz labāk nekā plikas uzslavas.
Piekrītu arī, ka nav pareizi, ja bērns visu dara tikai uzslavas dēļ.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1126599
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties