Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:772168
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Kuģis - potenciālais piesārņotājs    4
2.  Ietekme uz vidi un cilvēku    7
3.  Reģionālās un starptautiskās prasības    9
4.  Tehniskie risinājumi    11
  Secinājumi    13
  Izmantotā literatūra    14
Darba fragmentsAizvērt

Papildus MARPOL pakļautai aizsardzībai, Starptautiskā Jūrniecības organizācija piešķīra Lielajām Barjeras rifam „Īpaši Jūtīgās Jūras teritorijasa” statusu 1990. gadā. 2005. gadā šī teritorija tika pagarināta līdz Torresa šaurumam. Šī deklarācija nozīme to, ka saistītie aizsardzības pasākumi var tikt piemēroti kuģniecības aktivitātēm. Lielais Barjera rifs bija pirmā teritorija pasaulē, kas saņēma šo statusu. Obligāta loča izmantošana un kuģu ziņošanas sistēmas tika ievestas uz Liela Barjeras rifa 1991. gada oktobrī. Visiem kuģiem virs 70 metriem garumā, ķīmiskiem tankeriem, sašķidrinātas gāzes vedējiem, neatkarīgi no garuma, jāizmanto loča pakalpojumi, kad tie iet Lielā Barjera rifa iekšējos ūdeņos, kā arī ap Jorkas ragu un Karinu tuvumā.
Obligāta loču izmantošana un divu virzienu jūrniecības ceļu sistēmas tika ieviestas Torresa šaurumā no 2005. gada jūlija. Obligātās loču izmantošanas noteikumi ir tādi paši kā kuģojot Lielā Barjeras rifa teritorijā.

SECINĀJUMI
Pēdējos gados var manīt intereses paaugstināšanos par starptautisko noteikumu pieņemšanu, lai pasargātu jūras vidi. Šie noteikumi tik regulāri papildināti, kā arī tiek izstrādāti jauni noteikumi.
Neskatoties uz visiem profilaktiskiem pasākumiem, nelaimes un nelikumīgas darbības tomēr notiek, un Austrālijas dienesti ir veidoti, lai reaģētu un kontrolētu piesārņojumu sekas, kā arī mazinātu to ietekmi uz jūras vidi. Ne tikai lielie piesārņojumi veicina kaitējumu, arī mazie piesārņojumi veicina to. Lielā Bbarjeras rifa tīrību var veicināt ar dažādu tiesības aktu pieņemšanu un nepārtrauktu kontroles sistēmas attīstību, kā arī jācenšas izņemt kaitīgas vielas no jūras vides.


Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties