Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
12,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:338067
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Intervijas jēdziens un būtība    4
2.  Intervētāja un intervējamā funkcijas    5
3.  Intervijas izmantošanas nosacījumi    6
4.  Intervijas veidi    7
4.1.  Atvērtā jeb nestrukturētā intervija    7
4.2.  Strukturētā intervija    8
4.3.  Daļēji strukturētā    8
4.4.  Padziļinātā intervija    9
4.5.  Grupas un fokusa intervija    9
5.  Intervijas priekšrocības un trūkumi    10
5.1.  Intervijas priekšrocības    10
5.2.  Intervijas trūkumi    11
6.  Intervēšanas sagatavošana un novadīšana    12
7.  Darba intervija    14
8.  Intervijas analīze    16
  Nobeigums    19
  Izmantotā literatūra    20
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Referāta sākumā ir apkopota informācija par intervijas būtību un tās nozīmi. Intervija ir divu cilvēku savstarpēja mijiedarbība sarunas un saskarsmes veidā. Tā ir noteiktas tematikas saruna starp indivīdiem, kuras rezultātā tiek iegūti kvantitatīvi vai kvalitatīvi dati saistībā ar pētījuma hipotēzēm. Interviju var iedalīt vairākos veidos: 1) strukturēta intervija – jautājumi ir plānoti jau iepriekš un tie tiek stingri fiksēti; 2) daļēji strukturēta intervija – jautājumi ir plānoti iepriekš, taču sarunas gaitā ir pieļaujama atkāpe no tiem, kā arī ir vairāki atvērtā rakstura jautājumi, uz kuriem respondents atbild brīvi, balstoties tikai uz savu pieredzi; 3) Nestrukturētā jeb fokusa intervija – jautājumi nav strukturēti un bieži vien tie rodas intervijas gaitā, parasti balstīti uz improvizāciju. Citreiz saruna norisinās starp vairākiem cilvēkiem vienlaicīgi - grupu un fokusa intervijas – tā ir diskusija starp indivīdiem grupā (parasti 8 – 11), kura balstās uz kādu no trijiem iepriekšminētiem intervijas veidiem. Intervijas procesā svarīga nozīme ir kontrolei. Parasti to uzņemas intervijas vadītājs jeb intervētājs, kurš uzdod jautājumus, bet respondents atbild uz tiem. Tā ir specifiska lomu sadale starp sarunas dalībniekiem.
Intervijas pozitīvā iezīme, kura ir atšķirīga no pārējām pētniecības metodēm, ir tās elastība. Jautājumi var tikt brīvi pārrunāti, līdz ar to tiek iegūts respondenta subjektīvs uzskats, kas, savukārt ir negatīvs aspekts. Kvalitatīvās metodes pielietošana nav paredzēta lielām cilvēku grupām, tādēļ pētījumu šādā gadījumā neveic plaša mēroga problemātikas izpētei.
Respondentu izvēlē ir jāveic īpaši uzmanīgi, jo ir svarīgi, lai intervējamais spētu izklāstīt savu viedokli pēc iespējas izsmeļošāk.
Intervijas metodes pielietošana nav tas vienkāršākais pētniecības veids, jo tas prasa sevī ieguldīt daudz laika, resursus un zināšanas, jo, piemēram, intervijas datu apkopošana un kodēšana ir ļoti sarežģīts process, it īpaši, ja pētījumā tiek pielietota nestandartizēta tipa intervija. Jo tās ir savstarpēji tik pat kā nesalīdzināmas un individuālas. Tādēļ, pirms apņēmīgi uzsākt darbu pie kvalitatīva pētījuma, kurā kā informācijas ievākšanas metode tiek izmantota intervija, ir jāapdomā, vai tas būs efektīvākais veids, kā iegūt nepieciešamos datus pētījumam un, vai tas atbilst tā specifikai.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,27 €
Materiālu komplekts Nr. 1237622
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties