Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:615462
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.12.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Manuprāt, grāmatas beigas ir pārāk sasteigtas un pats atrisinājums, ka pie visa vainīgais izrādās garīgi slims cilvēks, kurš par sevi pat nevar atbildēt, grāmatas notikumu gaitā neiederas.
e) Pats romāna raksturojošākais teiciens ir ’’mīļais, nesteidzies’’, kas bija kā uzraksts nozagtās mašīnas logā, taču vēlāk šis citāts ieguva citu pielietojumu – tas tika izmantots dažādās izmeklēšanas situācijās policistu starpā.
Specifiski teicieni tika minēti policistu starpā, kad tie apraksta aizdomās turamos un citas personas, kas saistītas ar izmeklēšanas darbu. Piemēram, ’’kuri gluži kā dzīvsudrabs allaž izslīdēja starp pirkstiem’’ un ’’cilvēki ar zivju asinīm – šie ziemeļnieki’’.
Tiek uzsvērta policijas darba būtība un tās svarīgums sabiedrībā – ’’milicijas darbinieks ir tikai skrūvīte mehānismā, kas allaž liek taisnībai uzvarēt. Kā arī ’’jo vairāk iepazīsities ar milicijas darbu, jo vairāk grūtību un trūkumu saskatīsiet.’’
f) Stils, kādā romāns sarakstīts, ir visai vienkāršs un izprotams. Tajā nav abstraktu vai māksliniecisku, vai grūti izprotamu frāžu. Arī leksika nav sarežģīta, jo grāmatā pārsvarā ir cilvēku savstarpējie dialogi, sarunvaloda. Savukārt sarunvalodā atklājas policijas žargons, tā vulgaritāte un vārdu nozīmes piesātinājums. Un tādi – spēcīgi un piesātināti - arī ir grāmatā izmantotie tēlainās izteiksmes līdzekļi - salīdzinājumi, aforismi, metaforas.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1247316
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties