Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:650975
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.03.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Fridrihs Nīče bija mācītāja dēls. Viņš piedzima 1885. Gada 15. Oktobrī. Viņa vecāki un to priekšteči, kā no tēva, tā no mātes ir bijuši garīdznieki kārtas. Tie visi bija īsti kristīgi cilvēki. Viņa tēvs, Kārlis Ludvigs Nīče, bija nelielas lauku draudzes mācītājs Rekenes nematā, netālu no Licenas.
Par savu pirmdzimušo dēlu, kas tam pēc četriem gadiem laulībā piedzima, Kārlis Ludvigs Nīče bija ļoti sajūsmināts un ierakstīja baznīcas grāmatā šādus vārdus: “Ai oktobri, svētīto mēnesi, tu vienmēr atnes man priekus! Bet no visām tavām dāvanām šī ir tā gaišākā un brīnišķīgākā es kristīju savu pirmdzimušo. Mans dēls, tavs vārds zemes virsū būs Fridrihs (Nīče) Vilhelms, par piemiņu ķēniņam, manam labdarim, kura dzimumdienā tu esi piedzimis.”
Nīčes tālie senči dzīvojuši Polijā. Tie bijuši grāfu kārtas un saukušies Nicki. Reformācijas laikā viņiem bijis jāpiedzīvo vajāšanas. Nebēdādami par tām, Nicki sarāvuši visus sakarus ar katoļticību un emigrējuši uz Vāciju, līdzi paņemdami tikko piedzinušo dēlu. Trīs gadus viņi klīduši pa pilsētām. Māte visu to laiku zīdējusi puisēnu ar krūti un, neskatoties uz visām pārciestajām likstā, piešķīrusi puisēnam apbrīnojamu veselību. Senus nodzīvojis līdz sirmam vecumam un devis pūrā saviem pēctečiem divi labas īpašības: izturību un ilgu mūžu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1222901
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties