Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:875609
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Jebkura uzņēmuma darbība un vadības lēmumu pieņemšana nav iespējama bez tās izpētes, analīzes un izvērtēšanas. Uzņēmuma saimnieciskās darbības analīzei ir svarīga loma uzņēmuma vadīšanā. Pastāv atšķirīgas grāmatvedības sistēmas ar dažādām informācijas atspoguļošanas pieejām, kas kopumā atspoguļojas uzņēmumu finanšu pārskatos, kuru neatņemama sastāvdaļa ir bilance, peļņas vai zaudējumu aprēķins, naudas plūsmas pārskats un paskaidrojošie pielikumi, kā arī vadības ziņojums, kas atspoguļo grāmatvedības praksi. Tieši minētajos dokumentos saturošo informāciju pamatā izmanto uzņēmumu finanšu stāvokļa novērtēšanai, pielietojot dažādus analīzes modeļus, atbilstoši pārskatu lietotāju grupu darbības specifikai un interesēm.
No perspektīvas viedokļa raugoties, kļūst arvien nozīmīgāk pievērst lielāku uzmanību finanšu analīzes rezultātu izmantošanai dažādu lēmumu pieņemšanas procesā, tās kvalitātes paaugstināšanai un analītisko rādītāju ekonomiskai interpretācijai.
Analīzes uzdevums ir noteikt uzņēmuma darbības efektivitāti pārskata periodā un noteikto mērķu sasniegšanai noteikt uzņēmuma darbības attīstības iespējamos virzienus esošajos un perspektīvajā periodā, ņemot vērā nepieciešamos materiālus, finansiālos un darbaspēka resursus. Tāpēc analīze ir jāveic mērķtiecīgi, lai izzinātu tādas uzņēmuma iespējas un rezerves, kas nodrošinātu esošo resursu optimālu izmantošanu.
Finanšu koeficenti – parāda absolūto finanšu rādītāju proporcijas starp dažādiem pārskatu posteņiem. Finanšu koeficentu pozitīvā nozīme ir to vienkāršs aprēķins. Metodes būtība izpaužas attiecīgā rādītāja aprēķināšanā un tā salīdzināšanā ar kādu bāzi. Likviditātes rādītāji, maksātspējas rādītāji, rentabilitātes rādītāji, aktivitātes rādītāji.
Finanšu analīze, kas balstās tikai uz publiskajiem grāmatvedības pārskatiem, ir ārējā analīze, tā ir analīze, kas tiek veikta ārpus uzņēmuma. Šajā analīzē tiek izmantota ierobežota informācija, kas nesniedz vispusīgu ieskatu par uzņēmuma darbību.
Galveno ārējo finanšu analīzes saturu, ko veic uzņēmuma partneri pēc publiskajiem finanšu pārskatiem ir peļņas absolūto rādītāju analīze, rentabilitātes relatīvo rādītāju analīze, uzņēmuma finansiālā stāvokļa, finansiālās stabilitātes, bilances likviditātes, uzņēmuma maksātspējas analīze un uzņēmuma finansiālā stāvokļa ekonomiskā diagnostika.
Iekšējā analīze ir kompleksa ekonomiska analīze, kuras uzdevums ir dot nepieciešamo analītisko materiālu uzņēmumu vadītājiem vadīšanas lēmumu pieņemšanai. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1139613
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties