Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:710284
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Emociju jēdziens    4
2.  Emocionālā inteliģence    6
  Secinājumi    8
  Izmantotā literatūra    9
Darba fragmentsAizvērt

Katrs indivīds uz vienādām lietām, piedzīvojumiem, reaģēs atšķirīgi, un tas parādās viņa emocijās. Tas nozīmē, ka mūsu dzīve nav iedomājama bez emocijām. Emocijas nepieciešamas, jo tās signalizē par to, kā mēs, kurā brīdī jūtamies, vartēu sacīt, tām ir tāda kā aizsardzības funkcija. Cilvēkam jāizprot, cik daudzveidīgas mēdz būt emocijas, lai varētu tās pārvaldīt. Nereti gadās situācijas, pēc kurām sev varam teikt – ai, tā nevajadzēja darīt, kāpēc es tā pateicu, un tamlīdzīgi. Tas nozīmē, ka mēs neprotam kontrolēt savas emocijas, un to iespaidā pieļaujam, varētu teikt, reizēm pat nepiedodamas kļūdas.
Emocijas ir atvasināts vārds no latīņu vārda emovere, kas nozīmē – satraukt, saviļņot”. (2:68)
Emocijas it kā rūpējas par mūsu vēlmēm, vajadzībām, nosaka vērtējumu mūsu sasniegumiem. Tās cieši saistītas ar mūsu uzvedību, jo tā kā jūtamies konkrētajā brīdī, tā arī uzvedamies. Līdz ar to mūsu uzvedība ietekmē tālāko darbību.
“Č. Darvins apgalvoja, ka evolūcijas procesā emocijas attīstījušās par līdzekli, kā dzīvām būtnēm atspoguļot savas vajadzības”. (2;69) Emocijas ir arī tās, kas veido mūsu attieksmi pret citiem, ja mēs pret kādu izjūtam negatīvas emocijas, tad arī mums pret viņu veidojas negatīva attieksme. Ja paši jūtamies labi, esam labvēlīgi noskaņoti, tad arī apkārtējo pasauli redzam daudz jaukākās krāsās, veidojas pozitīvāks priekšstats par citiem, nekā tad, ja jūtamies ne tik labi.
Katrs mēs esam atšķirīgi un tādēļ arī atšķirīgi reaģējam uz vienu un to pašu notikumu, bet galvenais jau nav tas kā mēs reaģējam, bet gan tas kā protam savas jūtas parādīt.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties