Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:715285
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.11.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Mūsdienās tēma par ekoloģiskajiem un bioloģiskajiem produktiem arvien aktualizējas, jo pašreiz veikalā atrodamo produktu izcelsme bieži vien ir nezināma, pircējs nezin, kā ticis ražots vai audzēts produkts, kādas vielas tika pielietotas procesā un vai tas nav kaitīgi cilvēka veselībai. Risks cilvēka veselībai rodas tanī brīdī, kad ražotājs, vēlēdamies paaugstināt ražošanas apjomu un stimulēt peļņas pieaugumu, produkta ražošanu mākslīgi paātrina vai, piemēram, ar ķīmiskām vielām palīdz produktu saglabāt ilgāk svaigu. Tas novērojams lauksaimniecības darbībā, kad dažādu dārzeņu augšanu stimulē ar speciāliem preparātiem, sāk parādīties arī ģenētiskā modifikācija. Tas pats attiecas arī uz mājlopu audzēšanu, kad, piemēram, kaušanai vista ir derīga jau uz pusi īsākā laika periodā – ražotājs iztērē mazāk laika, ražojot vairāk. Arī visi augļi, kas tiek importēti no Eiropas Savienības valstīm, Āfrikas, ASV un citām Latvijai tālām valstīm, satur lielu ķimikāliju daudzumu, kas tiek pielietots, lai veicinātu augļa nogatavošanos ceļā vai saglabātu tā svaigumu. Tieši tāpēc ir stingri ieteicams pirms importēto augļu un dārzeņu lietošanas uzturā, tos kārtīgi mazgāt tekošā ūdenī.
Cilvēki, kuriem parādās problēmas ar veselību, precīzāk, gremošanas trakta problēmas, liekais svars u.tml., arvien nopietnāk sāk interesēties par ekoloģiski tīriem produktiem un to lietošanu uzturā. Tieši Latvijā šī tēma ir populāra, jo ēdot ekoloģiskus un bioloģiskus produktus, mēs neapzināti atbalstam vietējos latviešu zemniekus, kuri jau paaudzēs ražo tīru partiku, nelietojot nekādas palīgvielas, vienkārši par tādām nezinot. Ekoloģiski tīru pārtiku, es, piemēram, dabūnu ēst laukos, kur mūsu vecmātes un vectēvi jau no agras bērnības kartupeļus, bietes, kāpostus, burkānus un daudzus citus uzturā nepieciešamus dārzeņus paši audzē papildus nelietojot neko lieku. Tur pat netiek lietos pirkts mēslojums, viss tiek iegūts dabīgi – no mājlopiem un komposta kaudzēm, kur savukārt netiek mests nekas nedabīgs vai ievests. Sanāk tāds kā noslēgtais veselīgais loks.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties