Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:216515
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.12.2001.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Esiet sveicināti, visi klātesošie!
Manas runas mērķis ir iepazīstināt jūs ar ekoloģisko saimniekošanu. Tā kā nevienā grāmatā un enciklopēdijā definējumu neatradu, kas ir ekoloģiskā saimniekošana, tapēc izteikšu tikai savu viedokli un savus uzskatus, kuriem arī ir tiesības uz eksistenci. Tāpēc neņemiet ļaunā, ja mans viedoklis nesakrīt ar jūsējo.
Sākšu ar to, ka definēšu, kas ir ekoloģija. Atšķirībā no vārdu savienojuma “ekoloģiskā saimniekošana”, jēdzienam “ekoloģija” definējumu atrast nebija grūti. Tātad ekoloģija ir kompleksa zinātne par dzīvo organismu savstarpējām attiecībām un viņu attiecībām ar dzīvesvietu . Attīstoties cilvēces zināšanām par dabu un tās likumiem, jau 19.gs. sešdesmitajos gados radās ekoloģija kā dabaszinātņu nozare par dzīvo organismu un vides attiecībām. Ekoloģiju kā terminu ieviesa vācu biologs Ernests Hekels 1866.gadā. Ekoloģijas pirmsākumi meklējami jau sengrieķu un romiešu filozofu darbos (Hipokrata, Aristoteļa u.c.). Pētot augu un dzīvnieku dzīves un izplatību uz mūsu planētas, svarīgus secinājumus par dabas vides ietekmi uz dzīvniekiem un augiem 18. un 19.gs. izdarīja K.Linnejs (Zviedrija), A.Humbolts (Vācija), Č.Darvins (Lielbritānija) un līdz ar to deva svarīgu ieguldījumu ekoloģijas kā dabaszinātņu nozares izveidošanā. 20.gs. ievērojamus pētījumus veica krievu zinātnieks N.Vernadskis. Viņš īpaši akcentēja dabas bagātību saprātīgas izmantošanas nepieciešamību, lai saglābtu kvalitatīvu dabas vidi apstākļos, kad pieaug dabas resursu saimnieciskā izmantošana .

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1174699
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties