Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:952458
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.07.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Lai noskaidrotu vai konkrētais līgums atbilst konkurences tiesībām, vai ierobežo konkurenci, ir svarīgi zināt, kas ir līguma priekšmets (kas ir šis produkts - zīmola produkts, starpprodukts, vai arī galaprodukts), par kura izplatīšanu noslēgts līgums, un jāvērtē līguma atbilstība LESD 101.pantam un Regulai:
1. noskaidrojot vai konkrētais līgums satur konkurenci ierobežojošus noteikumus un to ietekmi uz tirgu (vai tā ir būtiska, vai nav);
2. vai attiecībā uz konkurenci ierobežojošiem (stingrie ierobežojumi, izslēgtie ierobežojumi) noteikumiem ir piemērojami Regulā ietvertie atbrīvojumi;
3. salīdzinot faktisko vai iespējamo nākotnes situāciju konkrētajā tirgū ar vertikāliem ierobežojumiem ar situāciju, kāda būtu tad, ja līgums neietvertu vertikālus ierobežojumus.
Eiropas Komisija izstrādāja vertikālo nolīgumu shēmu (skat. pielikumā), kas palīdz izprast vertikālo nolīgumu būtību, to vērtēšanas kritērijus un Regulas piemērošanas gadījumus.
Starp “Alfa” un “Beta” noslēgtais līgums ir atzīstams par vertikālo (izplatīšanas) nolīgumu, kas satur vertikālos ierobežojumus, tostarp arī nekonkurēšanas saistības, taču to ietekmi uz tirgu, kā arī faktiskās vai nākotnes situācijas salīdzinājumu veikšana dotajā situācija ir neiespējama, informācijas trūkuma dēļ.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties