Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:222550
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.07.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
No uzdevuma nav skaidrs, vai uzdevumā minētā koncentrācija ir tikusi paziņota, vai nē. Pastāv iespēja, ka tā tikusi paziņota Regulas noteiktajā kārtā un atzīta par atbilstošu tirgum, taču uzņēmumi nav ievērojuši ietvertos ierobežojumus, tādējādi pārkāpjot Komisijas lēmumu. Otrais iespējamais variants, ka koncentrācija netika paziņota, bet jau īstenota, vai arī atzīta par neatbilstošu kopējam tirgum un Komisija konstatēja, ka koncentrācija būtiski kaitē efektīvai konkurencei kopējā tirgū vai nozīmīgā tā daļā, jo īpaši dominējoša stāvokļa radīšanas vai stiprināšanas rezultātā. Šādos gadījumos Komisija var pieprasīt attiecīgo uzņēmumu likvidēt koncentrāciju, jo īpaši izbeidzot apvienošanos vai pārdodot visas iegūtās akcijas un aktīvus, lai atjaunotu situāciju, kāda bija pirms koncentrācijas īstenošanas; apstākļos, kad, likvidējot koncentrāciju, nav iespējams atjaunot tādu situāciju, kāda bija pirms koncentrācijas īstenošanas. Komisija var pieņemt jebkādus citus pasākumus, kas palīdzēs panākt situācijas atjaunošanu, ciktāl tas ir iespējams. Tāpat Komisija var pieņemt piemērotus pagaidu pasākumus, lai atjaunotu vai saglābtu efektīvas konkurences apstākļus.
Ņemot vērā analizējamo uzņēmumu darbību, domājams, ka Komisijai ir bijis pamats lietas par konkurences noteikumu pārkāpumiem, kuru tā varēja ierosināt, jo analizējamais gadījums attiecināms uz Kopienas mēroga koncentrāciju un atbilst praktiski visiem Regulas 1.panta 3.punkta nosacījumiem. Konkrētajā gadījumā tā ir koncentrācija, kas radusies kontroles iegūšanas rezultātā. Kontrole tika iegūta iegādājoties Austrijas gaļas pārstrādes uzņēmuma “Osterreiches F” akcijas, tādējādi iegūstot šajā uzņēmumā 51% līdzdalību. Šādu kontroli var dēvēt par vienpersonīgu kontroli, jo iegūstot 51% līdzdalību A ir ieguvis balsstiesību vairākumu “Osterreiches F” līdz ar to arī pilnvaras noteikt cita uzņēmuma stratēģiskos komerclēmumus. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties